Antena Meniu Search
x

Copiii nevaccinaţi ar putea rămâne fără carte

Grădiniţele şi şcolile refuză să-i primească în comunitate. Aşa că, cine nu se prezintă la început de an şcolar cu fişa de vaccinuri nu intră în clasă. Şefii din sănătate au luat această măsură pentru a-i proteja cât mai mult pe cei mici de boli, dar şi pentru a stăpâni valul antivaccinare.

Vezi și

 Copiii nevaccinaţi ar putea rămâne fără carte. Grădiniţele şi şcolile refuză să-i primească în comunitate. Aşa că, cine nu se prezintă la început de an şcolar cu fişa de vaccinuri nu intră în clasă. Şefii din sănătate au luat această măsură pentru a-i proteja cât mai mult pe cei mici de boli, dar şi pentru a stăpâni valul antivaccinare.

În mod normal, constituţia ţării nu îngrădeşte nimănui accesul la abecedar. Nu de aceeaşi părere sunt şefii din sănătate, care lucrează intens la o lege a vaccinării care ar putea exclude din comunitate copiii neimunizaţi. Momentan este în vigoare un ordin de ministru care prevede ca anumite vaccinuri să fie obligatorii. Printre ele, cel antirujeolic, antirubeolic sau cel împotriva hepatitei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copiii nevaccinaţi ar putea rămâne fără carte