Antena Meniu Search
x

​Statistici alarmante. Copiii români tind să încerce produse din tutun de la vârste foarte mici

Statistici alarmante privind consumul de tutun în rândul copiilor. Datele publicate de Organizaţia Salvaţi Copiii sunt îngrijorătoare. Aproape 15 la sută dintre copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au fumat în ultimele 30 de zile.

de Redactia Observator

la 02.07.2019, 14:50

Vezi și

Statistici alarmante privind consumul de tutun în rândul copiilor. Datele publicate de Organizaţia Salvaţi Copiii sunt îngrijorătoare. Aproape 15 la sută dintre copiii cu vârste cuprinse între 13 şi 15 ani au fumat în ultimele 30 de zile. Practic acesti copii au sanse mari să devină fumători zilnici, şi evident, să îşi pună în pericol sănătatea.

Copiii români tind să încerce produse din tutun de la vârste foarte mici, o parte dintre ei chiar înainte de a împlini 10 ani.

Unii din curiozitate, alţii din cauza anturajului, dar toţi se expun unor riscuri mari. Şi nu vorbim doar despre o eventuală dependenţă de nicotină, ci şi de probleme grave de sănătate.

Mai departe, vă spuneam şi repet - aproape 15 la sută dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 13 şi 15 ani spun că au fumat în ultimele 30 de zile.

Ce înseamnă asta? Că au toate sansele să devină fumători zilnici. Şi sunt nu mai puţin de 90 de mii de copii cu vârsta cuprinsă 13 şi 15 ani în această situaţie.

Apoi, alţi 8 la sută dintre copii spun că au folosit în ultimele 30 de zile ţigări electronice.

Încă şi mai grav este că patru la sută dintre băieţii de 11 ani şi 1 procent dintre fete au fumat cel puţin o dată pe săptămână.

Ceea ce ne plasează pe noi, românii, pe locul patru în lume în ceea ce priveşte consumul de tutun în rândul minorilor. Primele trei locuri sunt ocupate de Groelanda, Israel şi Rusia.

Consumul de tutun rămâne cauza principala a bolilor cronice și a deceselor care ar putea fi evitate la nivel european.

Anual, 700 de mii de oameni mor din cauza fumatului, potrivit Comisiei Europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » ​Statistici alarmante. Copiii români tind să încerce produse din tutun de la vârste foarte mici