Antena Meniu Search
x

Copiii românilor preferă şcolile din Marea Britanie. Aproximativ 4.500 de studenţi pleacă din ţară în fiecare an

Copiii românilor au planuri mari de viitor şi vor să se facă remarcaţi chiar din timpul facultăţii. Tocmai de aceea, cei mai mulţi aleg să studieze peste graniţă. Aproximativ 4.500 de studenţi pleacă din ţară în fiecare an.

Vezi și

Copiii românilor au planuri mari de viitor şi vor să se facă remarcaţi chiar din timpul facultăţii. Tocmai de aceea, cei mai mulţi aleg să studieze peste graniţă. Aproximativ 4.500 de studenţi pleacă din ţară în fiecare an.

Alexandra este clasa a 11-a, însă deja este în căutarea unei facultăţi care să i se potrivească. Tânăra este pasionată de economie şi visează să devină o femeie de afaceri de succes. 

La fel ca ea sunt şi alţi peste 20.000 de tineri. Unul dintre principalele motive pentru care aleg o astfel de universitate este faptul că peste 90% dintre absolvenţi îşi găsesc un loc de muncă în primele 6 luni de la terminarea facultăţii. 

Pe primul loc în topul preferinţelor viitorilor studenţi români se află Mare Britanie, urmată de Statele Unite, Danemarca şi Germania. 

Pe acelaşi subiect

Marea Britanie este totodată şi una dintre cele mai scumpe ţări, mai ales dacă tinerii aleg Londra. Costurile de întreţinere pot ajunge chiar şi la 800 de lire pe lună. La care se adaugă şi taxa de şcolarizare. 

-9.000 de lire pe an, se face împrumutul de la stat momentan şi la fiecare început de an se aplică pentru founding şi Guvernul doar plăteşte banii facultăţii. Se poate cere cel mai mult 9.50 media la bac pentru materii foarte dificile sau poate coborî până undeva la 8. 

La polul opus sunt universităţile din ţările nordice. Aici, taxele sunt complet subvenţionate de stat. O altă ţară accesibilă este şi Olanda. 

-CV îţi trebuie, scrisoare de motivaţie, foaia matricolă, examenul de engleză este opţional. În cazul în care dai competenţe la engleză şi le iei cu punctaj maximum atunci sunt valabile. Avem hotelul nostru de practică de 4 stele chiar în incinta facultăţii şi ai practică în fiecare an, timp de 10 săptămâni. 

Aici, taxa de şcolarizare ajunge la aproximativ 2.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copiii românilor preferă şcolile din Marea Britanie. Aproximativ 4.500 de studenţi pleacă din ţară în fiecare an