Antena Meniu Search
x

Copiii sa salveaze alti copii

La o gradinita din Capitala, pustii si-au unit fortele pentru a ajuta un nou-nascut grav bolnav, pe Vladut

Vezi și

Abia deslusesc alfabetul, dar stiu exact ce inseamna generozitatea. La doar patru-cinci ani vor sa devina salvatori. Salvatorii lui Vladut. Cer ajutorul oamenilor mari, facandu-i sa zambeasca. “O sa-i cant toate cantecelele si o sa-i dau jucaria mea. Am si un steag”, a spus unul dintre micuti.

Asa ii conving pe oamenii mari sa stranga bani pentru Vladut. Fac o serbare caritabila. Desi nu l-au cunoscut niciodata, copiii ii stiu foarte bine povestea. Vladut are doar sase luni si trebuie sa plece in strainatate pentru un transplant de ficat. Boala lui poarta un nume complicat: atrezie de cai biliare. Practic, toxinele intra direct in sange, in loc sa fie eliminate din corp. Este o boala rara pentru care speranta de viata este de cel mult doi ani. “Ma gandesc ca poate creste, poate o minune, dar nu are cum sa se intample, deci chiar trebuie transplant”, a spus mama lui, Cristina Botan.

Mama lui ii va dona o parte din ficatul ei. Dar nu aici, in Romania. Nu se poate face transplant la copiii mai mici de un an. Asa ca, parintii vor pleca peste o luna in Belgia. Ministerul Sanatatii le-a aprobat dosarul, insa vor fi acoperite doar costurile operatiei: 65.000 de euro. Nu si celelalte analize dinainte si de dupa operatie. Pentru acestea, parintii lui Vladut au strans 10.000 de euro, dar mai au nevoie de cel putin 50.000. Numai tratamentul pana la operatie costa 2.500 de euro. Pastilele si laptele praf special tin loc de mesele zilnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copiii sa salveaze alti copii