Antena Meniu Search
x

Video Copil bătut în centrul de plasament pentru că sărea în pat

Imagini de groază într-un centru de plasament din Voluntari. Un copil a fost bătut şi ameninţat de un paznic şi o educatoare pentru simplul motiv că sărea în pat. Autoritatea pentru Protecţia Copilului a trimis corpul de control la centru şi a sesizat poliţia.

de Lidia Bobes

la 06.01.2021, 08:58

Vezi și
  • Copil bătut în centrul de plasament pentru că sărea în pat

În imaginile şocante se vede cum paznicul lovește băiatul și îl smucește dintr-o parte a încăperii în alta. O femeie îl amenință pe copilul care plânge cu "salvarea".

„Mă, copile, chem salvarea, că tu nu eşti întreg la minte!”

"Știți ce înseamnă „chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac “legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație."

Comentariul a fost postat pe Facebook de Mădălina TURZA, şefa de la Protecţia Copiilor. Aceasta a adăugat că educatoarea şi paznicul care au agreseat copilul nu mai au ce căuta în sistem.

Incidentul a avut loc în acest centru din Voluntari şi a fost ţinut secret timp de două săptămâni. În fişa de tură nu a fost menţionată intervenţia angajaţilor, iar şefa centrului nu a vrut să dea nicio declaraţie în faţa camerelor de luat vederi.

Agresiunea s-ar fi petrecut pe 20 de decembrie, însă imaginile, care ar fi fost filmate de un alt copil aflat în încăpere, au fost făcute publice abia acum. Protecţia Copiilor a trimis de urgență o echipă a Corpului de Control la centru. În paralel, a cerut conducerii DGASPC Ilfov să demareze cercetarea disciplinară a angajatilor implicați. O plângere a fost depusă şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Şi poliţiştii din Voluntari fac verificări cu privire la posibile fapte de natură penală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copil bătut în centrul de plasament pentru că sărea în pat