Antena Meniu Search
x

Copilotul Răzvan Petrescu a avut zile

Iovan i-a fost coleg, prieten, profesor. A pilotat avionul morţii împreună cu el. Iovan a murit, încercând să salveze echipajul de medici. Copilotul său, Răzvan Petrescu, un tânăr de 23 ani din Piteşti, a trăit.

Vezi și

Este grav rănit. Dar ştie că s-a născut pentru a doua oară. Asta a simţit în clipele de după impact şi asta i-ar fi spus şi tatălui său, pilot şi el. De la Răzvan a plecat primul apel telefonic din locul tragediei, imediat după accident. Către tatăl său.

Răzvan a fost tras din epavă de unul dintre medicii care au supravieţuit. Înainte, însă, a sunat acasă şi a anunţat nenorocirea. A fost primul apel dat din râpa morţii, după accident.

Tatăl lui Răzvan este şi el pilot. I-a dat copilului său primele lecţii de pilotaj încă de la 15 ani, la o şcoală de aviaţie din Piteşti. Dar şi primele sfaturi de supravieţuire.

Răzvan a răbdat durerea şi frigul, ore întregi, până când l-au găsit sătenii plecaţi pe munte în căutarea supravieţuitorilor. A fost purtat pe braţe, apoi pus pe o targă improvizată din crengi de brad şi o pătură, până la ambulanţă.

Dintre cei care au scăpat cu viaţă din accident, Răzvan a fost cel mai grav rănit.

Iar soarta a decis că Răzvan Petrescu trebuie să trăiască. Pentru o pasiune căreia i-a dedicat opt ani din viaţă. Tânărul a absolvit şcoala superioară de aviaţie, este instructor de pilotaj, şi visează să devină pilot de linie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Copilotul Răzvan Petrescu a avut zile