Antena Meniu Search
x

Copilul invizibil se duce la grădiniţă

Andrei este un copil invizibil. Anul trecut l-am inscris la şcoală. Azi, l-am înscris la grădiniţă. El este un personaj imaginar, inventat de reporterii Observator. Evident, n-are niciun act de identitate

Vezi și

Andrei este un copil invizibil. Anul trecut l-am inscris la şcoală. Azi, l-am înscris la grădiniţă. El este un personaj imaginar, inventat de reporterii Observator. Evident, n-are niciun act de identitate. 

Dar asta n-a fost nicio piedică să intre în sistemul de învăţământ. Copilul invizibil a fost primit cu braţele deschise, pentru că pilele funcţionează perfect. Cu toate că, legal, nu au început înscrierile. Urmăriţi un material filmat cu o cameră ascunsă.

Startul a fost furat la înscrierile în grădiniţe. Cu o cameră ascunsă, echipa Observator a bătut palma foarte uşor pentru un copil inexistent.

Anul trecut, Andrei a fost transferat la şcoală, în clasa a 2-a. Fără acte de identitate.

Până la urmă, a rămas 2006 anul naşterii. Şi hârtiile au fost parafate. Acum Andrei este mai tânăr. S-ar fi născut în 2012. Legal, Andrei ar trebui să dea eroare în sistem. Înscrierile se fac într-un soft al inspectoratului şcolar. Dar unele directoare au găsit o metodă care să fenteze procedura. Vor trece din pix sau din tastatură data potrivită.

Legal, înscrierile încep de săptămâna viitoare, până pe 5 iunie. Timp este, dar locurile sunt la limită: 32.000, la care se mai îngrămădesc alţi 8.000 de copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Copilul invizibil se duce la grădiniţă