Antena Meniu Search
x

Copilul legat de patul de spital, în Bacău, va fi evaluat psihologic

Copilul de un an şi jumătate ţinut legat de un pat de spital, în Bacău, va fi evaluat psihologic. E posibil ca hamurile să îi fi lăsat amintiri dureroase, de care să nu uite uşor.

Vezi și

Un ham poate fi văzut ca un lanţ, iar un copil de un an şi jumătate prins de gratiile unui pat de spital, fără părinţi alături, poate rămâne cu sechele, spun psihologii.

Facem o evaluare psihologică a copilului, consiliere e prea mult spus, pentru că este mult prea mic ca vârstă, spune directorul DGASPC BACĂU, Sorin Bârlădeanu.

Primii psihologi care au văzut imaginile cu băieţelul legat au citit pe faţa lui o apăsare.

E destul de trist! E destul de trist şi areactiv! El rămâne în aceeaşi stare ca şi cum nu se petrece nimic diferit în realitatea lui exterioară, spune psihologul Cristina Fulop.

În funcţie de evaluarea psihologilor, vom putea să facem o intervenţie punctuală, specializată asupra evoluţiei copilului!, concluzionează Protecția Copilului.

Mai întâi, însă, trebuie să se facă bine. A fost internat pentru faringo-amigdalită acută. Mama sa nu a putut sta cu el. A fost internată şi ea. La izolator, pentru TBC. Iar tatăl trebuie să aibă grijă de ceilalţi trei copii ai familiei.

După ancheta reporterilor noştri, la secţia de Pediatrie, hamurile au fost dezlegate.

Asistentă: Uitaţi şi dumneavoastră ce căpuşor mic are. Putea să intre prin acest spaţiu şi să păţim o istorie.

dr. Aurelia Țaga,  director medical, Spitalul Județean Bacău: Sunt 40 de paturi, în 20 de saloane.

Reporter: Şi câte asistente?

dr. Aurelia Țaga,  director medical, Spitalul Județean Bacău: Două!

Reporter: Două?

dr. Aurelia Țaga,  director medical, Spitalul Județean Bacău: Două pe tură!

Ancheta va trebui să stabilească dacă hamurile au fost folosite în mod abuziv. Şi dacă se ştie cât timp copilul a fost ţinut legat de pătuţ.

dr. Dan Stoica - manager, Spitalul Județean Bacău: Este foarte mare volumul de muncă pentru asistentă care trebuie să aibă grijă de copiii non-stop, practic non stop.

Şi nu e singura problemă. Anul acesta, conducerea spitalului speră să se găsească fonduri pentru ca secţia de pediatrie să fie renovată, la fel ca şi restul spitalului.

Până la o reabilitare generală, inpectorii DSP au luat decizia de a închide temporar şase saloane. Pentru reparaţii - ca mucegaiul şi igrasia să dispară din saloanelor copiilor.

Citește Copil legat cu hamuri de un sistem medical cu personal insuficient

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copilul legat de patul de spital, în Bacău, va fi evaluat psihologic