Antena Meniu Search
x

Copilul pădurii şi-a sărbătorit ziua de naştere pentru prima dată

Până la 11 ani a trăit în pădure şi-a îndurat frigul şi foamea. Este povestea lui Andrei, un copil din Argeş care a învăţat de mic ce înseamnă să fii singur pe lume.

Vezi și

 Până la 11 ani a trăit în pădure şi-a îndurat frigul şi foamea. Este povestea lui Andrei, un copil din Argeş care a învăţat de mic ce înseamnă să fii singur pe lume. În ultimii doi ani, a trăit fără mamă şi tată, iar fiecare zi, pentru el, s-a transformat într-o luptă pentru supravieţuire.

A fost cea mai frumoasă zi din viaţa lui. Pentru prima dată, Andrei a mâncat tort. Şi, mai presus de asta, s-a simţit iubit. Denisa şi Bianca, surorile lui mai mici i-au cântat la mulţi ani iar cei de la centrul de plasament l-au făcut să se simtă ca într-o familie. El şi-a pus o singură dorinţă.

Într-o cocioabă din scânduri, în mijlocul pădurii, a trăit până acum Andrei. La fel ca animalele sălbatice. Iarna, prin geamuri sparte, gerul pătrundea până la oase iar urletele lupilor îi dădeau fiori de groază.

Acum doi ani, mama l-a părăsit după ce le-a dus pe surorile lui într-un centru de plasament. A rămas în grija tatălui care era plecat tot timpul la muncă. Venea o dată pe săptămână. Uneori mai stătea cu el bunicul. Dar nu-i era de prea mare ajutor.

Oamenilor din sat li se rupea inima. Îl vedeau zilnic mergând kilometri pe jos să ajungă la şcoală. Îi dădeau de mâncare şi bani de drum. Şi doamna de la magazin îi făcea pachet dimineaţa, îi dădea şi bani de drum.

Când a ajuns în centrul de plasament, copilul era bătut şi speriat. Nu comunică foarte mult cu ceilalţi copii. Îşi doreşte foarte mult să stea pe calculator, la televizor. Exact ce n-a avut acasă.

Acum, Andrei nu mai este singur. E alături de surorile lui şi se au unul pe altul. Doarme în aşternuturi curate, are prieteni de joacă iar de la toamnă va merge la o şcoală din Piteşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Copilul pădurii şi-a sărbătorit ziua de naştere pentru prima dată