Antena Meniu Search
x

Corneliu Vadim Tudor s-a remarcat înainte de 1989 ca poet şi jurnalist

Înaintea scandalurilor au fost poeziile. Unele dedicate cuplului Ceauşescu.Poet, jurnalist, politician, Corneliu Vadim Tudor a reuşit de fiecare dată să ajungă în lumina reflectoarelor. A fost un personaj controversat, care a reuşit la un moment dat să adune milioane de români în spatele său.

Vezi și

Înaintea scandalurilor au fost poeziile. Unele dedicate cuplului Ceauşescu.Poet, jurnalist, politician, Corneliu Vadim Tudor a reuşit de fiecare dată să ajungă în lumina reflectoarelor. A fost un personaj controversat, care a reuşit la un moment dat să adune milioane de români în spatele său

Corneliu Vadim Tudor a fost mai înainte de toate scriitor şi jurnalist. Aşa se recomanda înainte de '89. Jurnalist la revista „Săptămâna" a lui Eugen Barbu, recita poezii pentru familia Ceauşescu. În 1991, Corneliu Vadim Tudor intră în lumea politică şi înfiinţează Partidul România Mare. Şi-a încercat norocul de cinci ori la preşedinţie.

Scorul a fost, însă, dezamăgitor. A reuşit totuşi să obţină un fotoliu în Senatul României. De atunci, a candidat la toate alegerile prezidenţiale, acuzând de fiecare dată fraudarea voturilor.

În 2000 a fost cel mai aproape de fotoliul de la Cotroceni. A ajuns în turul 2, împreună cu Ion Iliescu, dar a fost învins de acesta.

PRM începe apoi să scadă în sondaje, iar în 2008 nu mai reuşeşte să intre în Parlament. Dar Corneliu Vadim Tudor a reuşit să obţină un mandat de europarlamentar în 2009 după ce a făcut un pact politic cu Gigi Becali. Ajuns la Bruxelles, Tribunul a vorbit din nou despre faptul că a fost o vicitmă a fraudării alegerilor.

Corneliu Vadim Tudor n-a fost străin nici de lumina reflectoarelor.Mergea cu plăcere în studiourile de televiziune, la dezbateri politice, la concursuri de cultură generală şi nu numai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Corneliu Vadim Tudor s-a remarcat înainte de 1989 ca poet şi jurnalist