Antena Meniu Search
x

Corpul de control al ministrului Marcel Vela face verificări la Poliția Capitalei

Corpul de control al ministrului Marcel Vela face verificări la Poliția Capitalei, a anunțat Monica Dajbog, purtător de cuvânt în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 18.08.2020, 18:17

Comisar şef de poliţie Monica Dajbog
Corpul de control al ministrului Vela face verificări la Poliția Capitalei - mai.gov.ro
  • Corpul de control, trimis la Poliția Capitalei "pentru a afla adevărul"
  • Anunțul, făcut de purtătorul de cuvânt Monica Dajbog, într-o declarație de presă

Controlul vine în contextul în care șeful Serviciului Grupări Infracţionale Violente, Andrei Marius, a declarat la un post de televiziune că ofiţeri ar fi fost presaţi să renunţe la unele anchete, iar clanurile din Capitală ar avea oameni infiltraţi în politică şi Poliţie.

"Ca urmare a faptului că în ultimele zile, în spațiul public, au fost semnalate situații de polițiști sau chiar polițiști acuzați că nu și-au făcut datoria sau chiar că au pactizat cu cei certați cu legea vreau să precizez că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu sunt tolerate astfel de situații, noi fiind primii interesați să nu existe niciun fel de suspiciune cu privire la profesionalismul și corectitudinea MAI. De altfel, săptamana trecută, ministrul Marcel Vela a anunțat că a fost mărită capacitatea de a face teste de integritate în Ministerul Afacerilor Interne astfel încât să depistăm din timp orice abatere", a declarat comisarul-șef de poliție Monica Gajbog.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Tot pentru a afla adevărul, corpul de control al ministrului efectuează verificări la Poliția Capitalei iar acestea vor fi extinse la orice structura unde există cea mai mică suspiciune că legea este încălcată. Unul dintre principalele obiective ale conducerii Ministerului Afacerilor Interne este să formeze și să consolideze un corp profesional care să fie integru și să se bucure de respectul și aprecierea cetățenilor. Un exemplu elocvent în acest sens îl constituie numărul mare de refuzuri de a primi mită înregistrate de Direcția Generală Anticorupție. De la începutul anului au depus denunțuri la DGA 90 de angajați MAI, 21 cu funcții de conducere și 69 cu funcții de execuție", a mai spus purtătorul de cuvânt.

"Numărul angajaților MAI care au refuzat mită este cu 30% mai mare față de perioada similaa a anului trecut", a declarat Monica Dajbog.

Comunicatul MAI cu privire la trimiterea Corpului de control la DGPMB: Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public după difuzarea la un post de televiziune a unui interviu cu șeful Serviciului Grupări Infracționale Violente din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus Corpului de Control efectuarea de îndată a unui control la Poliția Capitalei pentru a verifica veridicitatea datelor prezentate și pentru a dispune, în cel mai scurt timp, măsurile legale care se impun. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și-a asumat în mod public ca principale obiective în perioada următoare destructurarea grupărilor infracționale și tragerea la răspundere penală a membrilor acestora. Totodată, precizăm că NU vor fi tolerate niciun fel de abateri sau imixtiuni în activitatea structurilor MAI implicate în combaterea criminalității organizate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Corpul de control al ministrului Marcel Vela face verificări la Poliția Capitalei