Antena Meniu Search
x

Filmul tragediei provocate de avalanșa din Retezat. Alpinista Dor Geta Popescu, de 14 ani, e una dintre victime

Tragedie în Munţii Retezat! Doi copii au murit îngropaţi în zăpadă, în urma unei avalaşe, sub vârful Peleaga. Alte cinci persoane au rămas blocate în nămeţi. Victimele au fost văzute de un grup de montaniarzi, care le-au sărit în ajutor.

Vezi și

Tragedie în Munţii Retezat! Doi copii au murit îngropaţi în zăpadă, în urma unei avalaşe, sub vârful Peleaga. Alte cinci persoane au rămas blocate în nămeţi. Victimele au fost văzute de un grup de montaniarzi, care le-au sărit în ajutor.

Una dintre victime este copilul minune al alpinismului românesc, Dor Geta Popescu. Ea participa, alături de tatăl ei, Doru Popescu, la o ascensiune din circuitul 7 Munţi din Grădina Carpaţilor. 

Cătălin este unul dintre cei care a văzut tragedia. Conduce un grup de 50 de montaniarzi, care era pe vârful Peleaga când s-a produs avalanşa. A încercat să-i ajute. Alpinista Dor Georgeta Popescu şi un băiat de 14 ani, au rămas prinşi sub zăpadă. Pentru ei, nu a mai putut face nimic.

Grupul de 7 persoane, dintre care făceau parte 3 copii, s-a aventurat pe un traseu pe care pericolul de avalanşă era iminent. Patru adulţi şi o fetiţă au scăpat cu viaţă. Printre supravieţuitori sunt şi părinţii unuia dintre copiii morţi.

Pe acelaşi subiect

Alerta s-a dat puţin după ora 15. Salvamontiştii au dat avertizări încă de ieri că riscul este maxim.

Au intervenit echipaje de la Salvamont, ISU şi de la Jandarmeria Hunedoara, dar şi poliţişti. 

Salvatorii sunt dotaţi cu două autospeciale, dintre care una de transport victime multiple. Din cauza zăpezii au fost nevoiţi să abandoneze maşinile şi să meargă pe jos 4 ore.

Elicoptere din Târgu Mureş şi Craiova sunt şi ele pregătite să intervină în orice moment.

O parte dintre salvatori au pornit spre refugiul unde s-au adăpostit cei cinci supravieţuitori.

În orice moment, o altă avalanşă se poate declanşa. Mai ales în golurile alpine de sub Vârful Judele, pe traseul Lacul Bucura-Refugiul Bucura, sub Vârful Retezat, dar şi pe Valea Berbecilor, sub Vârful Peleaga.

CITEȘTE ȘI: Marea dragoste a ucis-o! Una dintre victimele avalanşei din Retezat este DOR GETA POPESCU, copilul minune al alpinismului românesc

CITEŞTE ŞI: PRIMELE IMAGINI cu supravieţuitorii avalanşei din RETEZAT. Un martor a povestit CUM AU MURIT Dor Geta Popescu şi Erik Gulacsi 

CITEŞTE ŞI: Sfâșietor! Ultimul mesaj postat de alpinista Dor Geta Popescu pe Facebook, înainte de avalanșa ucigașă. Tânăra nu împlinise încă 14 ani

CITEŞTE ŞI: DESTIN TRAGIC! Erik Gulacsi, a doua victimă a avalanşei din Retezat, avea 12 ANI. Era coleg de club cu Dor Geta Popescu

CITEŞTE ŞI: CUTREMURĂTOR! Ultimul interviu cu DOR GETA POPESCU. A râs tot timpul şi a vorbit despre visele ei

CITEŞTE ŞI: REACŢIE virulentă a şefului Salvamont Hunedoara, după moartea celor doi adolescenţi în Retezat: "Ei înşişi au declanşat avalanşa"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Filmul tragediei provocate de avalanșa din Retezat. Alpinista Dor Geta Popescu, de 14 ani, e una dintre victime