Cozonacul secuiesc ar putea reprezenta România în toată Europa
Kurtoş Colac sau Cozonacul Secuiesc ar putea reprezenta România în toată Europa
Kurtoş Colac sau Cozonacul Secuiesc ar putea reprezenta România în toată Europa.Delicatesa i-a cucerit deja pe români, iar străinii care ne trec pragul se declară şi ei încântaţi încă de la prima înghiţitură.
Deşi denumirea nu te duce cu gândul imediat la ţara noastră, noul mistru al Agriculturii vrea să înregistreze EA Kurtoş Colac ca produs tradiţional românesc.
Glazura caramelizată şi mirosul Cozonacului Secuiesc te atrage ca un magnet. Nu de un an sau doi, ci de sute de ani, Kurtoş Colac le-a răsfăţat papilele gustative românilor.
De altfel, în zona Ardealului, oamenii sunt obişnuiţi cu gustul încă din copilărie. Era desertul preferat al tuturor. Iar cel mai bun Cozonac Secuiesc este cel făcut pe jar, aşa cum se prepara pe timpuri. Cozonacul secuiesc este gata atunci când are o culoare brună, iar când ai bătut cu lemnul de masă cade singur.
Aroma şi unicitatea ar putea să ducă Kurtoş Colacul direct pe lista preparatelor tradiţional româneşti. De asta vrea să se ocupe noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu. Asta deşi denumirea este ungurească.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰