Antena Meniu Search
x

Sute de credincioși s-au înghesuit la o procesiune la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, fără a mai respecta normele sanitare

Aglomeraţie la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Sute de credincioşi s-au înghesuit la procesiunea cu moaştele Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş. În timpul slujbei, cei mai mulţi enoriaşi au sărutat icoanele, fără a mai ţine cont de măsurile de protecţie. Asta chiar dacă inclusiv preoţii le-au atras atenţia.

de Redactia Observator

la 15.09.2020, 20:59

Vezi și
  • Credincioșii nu au luat în seamă apelul preoților.

Credinţă şi îmbulzeală. Aşa poate fi descrisă, pe scurt, slujba ţinută de prelaţi în cinstea Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş. Deşi preoţii au făcut apel la respectarea normelor sanitare, puţini au fost cei care au ţinut cont de ele. 

Rând pe rând, credincioşii au sărutat racla cu moaşte şi icoanele. Dar chiar şi în Casa Domnului există două tabere. Cei care poartă masca de protecţie sunt revoltaţi că printre ei sunt oameni care le pun viaţa în pericol: "Nu dăm masca jos nici când ajungem la raclă. În interior și la atâta lume, nu. Trebuie să respectăm regulile. Pentru toți trebuie să fie regula valabilă".

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului: Nu e slujbă și rânduială la care să nu facem apel la credincioși, să ne păstrăm și credința, dar să ținem cont în asemenea condiții și de cele spuse de medici.

Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş este considerat ocrotitorul Banatului, iar despre el se spune că încă din timpul vieţii ar fi săvârşit numeroase minuni, printre care şi stingerea unui incendiu izbucnit în Cetatea Timişoarei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Sute de credincioși s-au înghesuit la o procesiune la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, fără a mai respecta normele sanitare