Antena Meniu Search
x

Creierul ne funcţionează mult mai bine DIMINEAȚA

V-aţi gândit vreodată care este momentul din zi în care luăm toate aceste hotărâri? Prespun că nu, că doar nu sunteţi cercetători americani.

Vezi și

Doar lor le-ar fi trecut prin cap să studieze aşa ceva. În orice caz, au ajuns la un rezultat: creierul ne funcţionează mult mai bine dimineaţa. Un singur lucru n-au luat în calcul: că fiecare om e diferit, deci are propriul bioritm.

Nu suntem la fel de deştepţi pe tot parcursul zilei, spun cercetătorii. Vârful de inteligenţă îl atingem dimineaţă, imediat după ce ne trezim. Creierul ne este odihnit şi gata să fie pus la treabă.

Imediat dupa trezire, nivelul de serotonina este in mod natural ridicat. De aceea, cel mai bine este sa ne programam deciziile importante dimineata. Nu degeaba se spune ca cine se trezeste devreme departe ajunge.

Creierul unor oameni funcţionează şi mai bine decât atât.

Sunt persoane care se trezesc cu decizia deja luata, pentru ca mintea lor a avut nevoie de un anumit ritual de a gandi, de a lumina o anumita idee tocmai pentru ca sa gaseasca solutia cea mai buna, spune Jeni Chiriac.

Savanţii americani sunt de părere că - odată cu trecerea orelor - nivelul energetic al organismului scade, iar creierul nu mai are aceeaşi viteză de reacţie.

Pe parcursul zilei, nivelul de serotonina scade treptat, iar creierul tinde sa nu mai fie la fel de prompt ca in cursul diminetii. Din acest motiv, specialistii spun, ca suntem mai retinuti in luarea anumitor decizii.

Cu toate acestea, nu toată lumea e de acord cu studiul cercetătorilor de peste Ocean.

Aşadar studiul americanilor nu este universal valabil. Fiecare persoană funcţionează după propriul bioritm.

Practica ne poate arata ca acest lucru difera de la om la om, pentru ca fiecare dintre noi a fost invatat sa functionam mai bine la anumite intervale sau intre anumite intervale orare.

Desigur, somnul are o importanţă capitală. Totuşi, un somn cu vise în care ori ne fugăreşte un rinocer, ori participăm la o cursă de maşini nu e chiar cel mai bun lucru care ni se poate întâmpla.

In functie de acest lucru putem sa fim intr-adevar ceva mai confuzi.

Interesant este că oamenii cu vise agitate au alte ore la care creierul le funcţionează perfect.

Sunt persoane care gandesc mai limpede noaptea si atunci deciziile le iau spre seara.

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite ţin prea mult la studiul lor, aşa că nu iau în calcul şi această variantă.

Seara, organismul se relaxeaza, asa ca vom fi tentati sa lasam deciziile importante pe maine.

Una-peste alta, nu contează ora la care ne trezim, nici ora la care ne culcăm. Important este să luăm deciziile corecte în momentul în care ne simţim odihniţi şi relaxaţi, nu sub impulsul momentului.

Sunt persoane care se trezesc cu decizia deja luata, pentru ca mintea lor a avut nevoie de un anumit ritual de a gandi, de a lumina o anumita idee tocmai pentru ca sa gaseasca solutia cea mai buna.

 In general, multi dintre noi, mergem pe ideea ca dupa un somn linistitor si odihnitor se intampla sa luam cele mai bune decizii.

Conteaza foarte mult, tipul de ritm pe care , biologic sau nu, psihologic sau nu, fiecare dintre noi il avem. Sunt persoane care se trezesc cu decizia deja luata, pentru ca mintea lor a avut nevoie de un anumit ritual de a gandi, de a lumina o anumita idee tocmai pentru ca sa gaseasca solutia cea mai buna. Practica ne poate arata ca acest lucru difera de la om la om, pentru ca fiecare dintre noi a fost invatat sa functionam mai bine la anumite intervale sau intre anumite intervale orare, explică Jeni Chiriac.

In momentul in care suntem preocupati si de activitatile de zi cu zi, suntem incarcati si obositi de stresul profesional sau stresul personal. In functie de acest lucru putem sa fim intr-adevar ceva mai confuzi

Sunt de părere că 90%-95% din deciziile pe care le luăm, chiar şi cele importante despre care avem impresia că le stabilim în mod raţional, sunt rezultatul instinctului. Cel mai bun moment în care să ne programăm deciziile importante este dimineaţa. Care este motivul? În orele de după trezire, nivelul serotoninei este în mod natural ridicat. Ca urmare, vom tinde să nu ne temem să încercăm lucruri noi. De-a lungul zilei, nivelul serotoninei scade, iar din acest motiv deciziile luate la amiază vor tinde să prezinte o aversiune la risc. Sociolog sau psiholog. Voxuri și stand-up-uri. Să facem stand-up în cafenea , la masa și seara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Creierul ne funcţionează mult mai bine DIMINEAȚA