Antena Meniu Search
x

Consumul de alcool şi tutun a crescut în timpul pandemiei de coronavirus

S-a umplut paharul de la atâta stat în casă. Consumul de alcool şi tutun a crescut în timpul pandemiei. Îngrijorarea i-a făcut pe mulţi români să piardă lupta cu viciile, să bea şi să fumeze mai mult. 

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 00:00

Vezi și
  • Vânzările de bere au crescut cu 80% în România, în ultimele două luni.
  • În Statele Unite s-a înregistrat o creștere a consumului de băuturi spirtoase.

Berea a fost în topul preferinţelor. Vânzările au crescut cu 80% în ultima perioadă.

Românii n-au mai putut ieşi la bere, aşă că au consumat-o acasă. Vânzările au explodat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pe lista celor mai cumpărate băuturi au mai fost sangria şi vinul.

Bogdana Gheorghe, director firmă audit retail: Vârful creşterii berii cu 80% a fost înregistrat în cele două săptămâni anterioare Paștelui, la fel și pentru sangria cu 69% și pentru vin cu 39%. Creșterile depășesc practic vânzările pe care le-am înregistrat de Revelion anul acesta.

Românii au băut mai mult de supărare. Un studiu arată că doar 10% au fost fericiţi în această perioadă.

Marius Luican, manager firmă marketing research: 60% dintre ei spun că sunt extrem de nervoși. Statul ăsta în casă probabil nu le-a făcut foarte bine. 26% dintre ei se declară obosiţi, plictisiţi de toată situaţia.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Consumul de alcool a crescut peste tot în lume, în ultimele două luni.

În Statele Unite ale Americii, spre exemplu, vânzările la alcool în luna martie au crescut cu 22%. Experții spun că oamenii și-au făcut stocuri doar la gândul că vor sta mai mult în casă. Spre deosebire de români, în topul americanilor se află băuturile tari: gin, vodkă sau whisky. Abia apoi vinul şi berea.

În izolare, românii au şi fumat cu 25% mai mult. Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că fumatul, dar şi alcoolul cresc riscul ca o persoană infectată să ajungă în stare critică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Consumul de alcool şi tutun a crescut în timpul pandemiei de coronavirus