Antena Meniu Search
x

Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Mucenic Dimitrie

Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii participă la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe, împreună cu cel al Ierusalimului

Pe Dealul Patriarhiei, pelerinii participă la slujba oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe, împreună cu cel al Ierusalimului

Încărcătura emoţională este cu atât mai mare cu cât aici se află şi moaştele Sfântului. Sute de oameni au stat în ninsoare, frig şi vânt ca să ajungă la raclă.

A nins întreaga noapte, dar asta nu a descurajat sutele de pelerini să stea la coadă pentru a ajunge să se roage la racla Sfântului Dumitru. La Patriarhie au fost aduse şi moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu, dar şi o icoană cu un fragment din Sfânta Cruce. Oamenii au rezistat câteva ore la rând, cu ajutorul credinţei.

Voluntarii de la Crucea Roşie au avut grijă întreaga noapte să acorde ajutor celor mai puţin rezistenţi, iar ceaiurile fierbinţi au fost o binecuvântare, la temperaturile la limita îngheţului.

Tradiţia spune că, în această zi, se sfârşeşte „vara păstorilor". Sfântul Dumitru desfrunzeşte codrul, îi coboară pe ciobani cu oile de la munte, iar lumea se pregăteşte pentru iarnă. Astăzi, peste 300,000 de români îşi sărbătoresc ziua numelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Creştinii ortodocşi îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Mucenic Dimitrie