Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Patronii de localuri şi terase de pe litoral s-au trezit cu o problemă, în prag de sezon estival. Nu sunt oameni dornici să se angajeze

Cea mai mare criză de personal din ultimii ani, de pe litoral, va pune lacătul pe uşile a zeci de hoteluri şi restaurante, de 1 mai.

de Redactia Observator

la 20.04.2018 , 22:16

Cea mai mare criză de personal din ultimii ani, de pe litoral, va pune lacătul pe uşile a zeci de hoteluri şi restaurante, de 1 mai. Patronii spun că oamenii preferă să muncească în străinătate pentru salarii mai mari. Asta în timp ce ei sunt nevoiţi să angajeze studenţi, fără experienţă, în posturi de ospătari.

Litoralul pustiu este şi motivul pentru care mulţi români vor petrece tradiţionala vacanţă de 1 mai în Bulgaria sau Turcia.

Disperaţi că nu va avea cine să îi primească pe turişti de 1 mai, patronii au renunţat la pretenţii şi caută oameni chiar şi fără experienţă pe care să îi angajeze. 

Vezi și

Lavinia şi Georgiana, două studente din Constanţa, îşi caută de lucru pe timpul vacanţei. Pentru că nu au mai lucrat înainte, oferta pe care o primesc este de doar 1.450 de lei - salariul minim pe economie. Asta şi pentru că patronii ştiu sigur că fetele nu se vor întoarce la muncă în sezonul următor. 

O recepţionieră fără experienţă însă primeşte în jur de 1.700 de lei, iar o cameristă - 2.000 de lei lunar. Nici pe salarii mult mai mari nu se înghesuie nimeni să se angajeze, se plâng patronii. 

"Comparativ cu anul trecut este jale! Am mărit salariile faţă de anul trecut cu cel puţin 40% - oamenii nu vin", se plânge un patron de restaurant.

Lipsa de personal se vede şi în felul n care decurg pregătirile pentru noul sezon estival. De aceea, mulţi români au ales să petreacă anul acesta minivacanţa de 1 mai fie la bulgari, fie pe litoralul turcesc.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Patronii de localuri şi terase de pe litoral s-au trezit cu o problemă, în prag de sezon estival. Nu sunt oameni dornici să se angajeze