Antena Meniu Search
x

O nouă criză a citostaticelor riscă să izbucnească foarte curând în România

O nouă criză a medicamentelor ameninţă România! Pacienţii bolnavi de cancer rămân fără citostatice. Medicii duc deja lupte inimaginabile.

Vezi și

O nouă criză a medicamentelor ameninţă România! Pacienţii bolnavi de cancer rămân fără citostatice. Medicii duc deja lupte inimaginabile pentru a face rost de tratament. Din păcate, producătorii prevestesc un an şi mai dificil. În tot acest timp, Ministrul Sănătăţii pare că rămâne impasibil, refuzând, de mai bine de o săptămână, orice declaraţie publică.

Domnul Rădulescu a primit diagnosticul de tumoră pleurală în urmă cu un an. De atunci, face tratament o dată la trei săptămâni. N-ar avea cum să plătească perfuziile care îl ţin în viaţă. 

E criză în toată ţara, iar medicii de la mai multe spitale fac eforturi colosale să-şi salveze pacienţii. 

O situaţie care pe ministrul Sănătăţii pare să nu-l afecteze. Nu a anunţat nicio măsură concretă şi nu a avut nicio ieşire publică. 

De multe ori, părinţii sunt nevoiţi să cumpere singuri tratament pentru copiii lor. Din Bulgaria, Ungaria sau chiar Republica Moldova.

Distribuitorii nu mai consideră rentabilă piaţa din România. Săptămâna trecută, o pacientă a murit, în aşteptarea imunoglobulinei. Un medicament aproape dispărut de pe piaţă, din cauza politicilor de preţ.  Statul a luat decizia să suspende taxa clawback pentru produsele din plasmă. O măsură greşită, cred producătorii. 

Nici producătorii de generice nu văd cu ochi buni decizia Guvernului. 

Dacă nu se găsesc soluţii urgente, medicii avertizează că la începutul anului viitor va urma o nouă criză majoră de medicamente, care ar putea fi un dezastru pentru sistemul medical. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O nouă criză a citostaticelor riscă să izbucnească foarte curând în România