Antena Meniu Search
x

Criză de medici pediatri la cel mai mare spital din Buzău

În plin sezon al gripelor, părinţii sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile alături de copiii lor. Iar când nu există medic de gardă, copiii care vin la urgenţe sunt trimişi la zeci de kilometri distanţă.

de Redactia Observator

la 06.03.2020, 11:40

Vezi și
  • Din cei 7 medici, două doctoriţe au intrat în concediu prenatal.
  • Conducerea spitalului oferă primă de angajare.

În plin sezon al gripelor, părinţii sunt nevoiţi să stea la cozi interminabile alături de copiii lor. Iar când nu există medic de gardă, copiii care vin la urgenţe sunt trimişi la zeci de kilometri distanţă. Fie la spitalul din Râmnicu Sărat, fie, atunci când cazurile sunt mai complicate, la Bucureşti.

Din cei 7 medici angajaţi pe Secţia de Pediatrie a spitalului, două doctoriţe au intrat în concediu prenatal.

Şefa secţiei susţine că un medic nu poate face faţă unui număr mai mare de 5 sau 6 gărzi pe lună.

Singura soluţie găsită în acest moment este să trimită copiii bolnavi, atunci când nu există gardă pe urgenţă pediatrie, la Râmnicu Sărat sau la Bucureşti. Criza de medici pediatri este privită cu îngrijorare şi de părinţi.

Spitalul judeţean a încheiat un contract cu o frimă de recrutare de personal pentru a găsi angajaţi noi. E nevoie de doi medici pe perioadă nedeterminata iar alţi doi pentru timpul în care cele două doctoriţe sunt în concediu post natal.

Pentru a-i atrage la Buzău, conducerea spitalului oferă ca primă de angajare două salarii minime brute, timp de 6 luni, şi o primă de cazare de o mie de lei, lunar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Criză de medici pediatri la cel mai mare spital din Buzău