Antena Meniu Search
x

Crucea din locul în care a murit Andrei Pintican trebuie să dispară de la locul accidentului. Primăria Bistriţa a somat familia

Crucea din locul în care a murit Andrei Pintican trebuie să dispară de la locul accidentului. Primăria Bistriţa a somat familia, astfel că altarul ridicat la locul unde a pierit tânărul inginer va dispărea.

Crucea din locul în care a murit Andrei Pintican trebuie să dispară de la locul accidentului. Primăria Bistriţa a somat familia, astfel că altarul ridicat la locul unde a pierit tânărul inginer va dispărea.

O veste foarte tristă a răvăşit din nou familia lui Andrei Pintican de la moartea căruia au trecut aproape două luni. Reprezentanţii municipalităţii au somat familia să ridice de urgenţă crucea ridicată în memoria tânărului în locul unde s-a petrecut tragedia întrucât nu are autorizaţie în acest sens.

Tatăl lui Andrei, Ioan Pintican, a declarat pentru Timp Online că într-adevăr nu a făcut demersurile legale pentru a putea amplasa crucea, dar ar fi sperat ca autorităţile să fie mai indulgente.

"Noi nu am obţinut aprobare atunci pentru amplasarea crucii. Nu am crezut, în situaţia în care era familia noastră, că cineva se leagă de cruce. Ieri (luni – n.r.) am fost somat de la departamentul cu monumentele oraşului cum că nu avem aprobare pentru cruce şi va fi ridicată de către Primăria Bistriţa. Eu sunt cu piciorul fracturat şi nu am putut merge la Primărie, dar soţia a depus o cerere la Urbanism (să fie păstrată în locul în care a fost ridicată -n.r.) şi nu s-a aprobat. Eu nu înţeleg de ce oamenii se leagă de o cruce de la periferia oraşului, când tot oraşul e plin de rable abandonate şi de multe chestii pe care Primăria nu le vede, dar crucea asta a văzut-o sub pod. Mă deranjează foarte tare acest lucru din punct de vedere moral, că legal nu aveam dreptul. Când am pus crucea noi chiar nu ne-am gândit la aşa ceva.", a spus Ioan Pintican.

Pe acelaşi subiect

Totuşi, pentru ca municipalitatea să nu arunce la gunoi crucea fiului său, Ioan Pintican a spus că a cerut răgaz până sâmbătă.

"Sâmbătă punem pomenire după Andrei la 6 săptămâni şi, aşa cum sunt, cu piciorul, mă duc cu nepotul să iau crucea şi să o duc la grădină să o pun acolo într-un colţ. Asta-i legea, nu ne putem împotrivi.", a spus el.

Pomenirea va fi sâmbătă la ora 12.00 la mormântul lui Andrei din cimitirul municipal.

Accidentul a avut loc pe 4 decembrie

Familia Pintican speră însă că Primăria Bistriţa va fi mai indulgentă în ceea ce priveşte solicitarea ei de a-i fi aprobată gravarea chipului lui Andrei pe stâlpul unde acesta şi-a găsit sfârşitul.

O cruce neagră din metal a fost ridicată în locul unde şi-a pierdut viaţa inginerul Andrei Pintican. Ea a fost sfinţită de preotul Grigore Conea de la Biserica „Sfânta Ana” din Bistriţa. La slujbă au asistat membrii familiei tânărului care a murit în teribilul accident, dar şi câţiva prieteni. 

Andrei Pintican, tânărul care a murit după ce și-a distrus mașina în piciorul unui pod din Bistrița, avea 27 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Crucea din locul în care a murit Andrei Pintican trebuie să dispară de la locul accidentului. Primăria Bistriţa a somat familia