Meniu
Search
x

Cu mocănița, prin Valea Hârtibaciului, una dintre cele mai frumoase zone din Sibiu

Valea Hârtibaciului, una dintre cele mai frumoase zone din Sibiu, poate fi explorată în această toamnă cu Mocăniţa.

De Redactia Observator la 07.09.2020, 10:48
Vezi și
  • Voluntarii vin câteva zile pe săptămână pentru reparaţii şi lucrări de întreţinere la calea ferată.
  • Deşi niciunul dintre ei nu este profesionist, pasiunea compensează.

Călătoriile sunt organizate acum cu ajutorul unei asociaţii care încearcă de ani buni să salveze calea ferată care leagă Sibiul de oraşul Agnita.

În urmă cu mai bine de 12 ani, câţiva voluntari optimişti şi-au propus să readucă la viaţă calea ferată îngustă care traversează Valea Hârtibaciului. Din cei 52 de kilometri de cale ferată, au fost salvaţi, în ultimii ani, doar 7 kilometri.

Însă plăcerea de a se plimba printre dealurile domoale pe o vreme prietenoasă nu se poate compara cu nimic. Cei mai mici dintre pasageri s-au bucurat şi de curiozităţile unei locomotive de epocă.

La fiecare început de primăvară, voluntarii vin câteva zile pe săptămână pentru reparaţii şi lucrări de întreţinere la calea ferată. Deşi niciunul dintre ei nu este profesionist, pasiunea compensează.

Radu Tompa – voluntar: Toţi am învăţat cam de toate, trebuie să schimbăm traverse, trebuie să construim clădiri, trebuie să reparăm vagoane, trebuie să reparăm sculele cu care lucrăm

Cei care încearcă să salveze această cale ferată au obţinut o finanţare europeană de 110.000 euro pentru misiunea lor.

Turiştii care vor să descopere neexplorata vale a Hârtibaciului printr-o plimbare cu mocăniţa o pot face şi weekendul viitor. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Cu mocănița, prin Valea Hârtibaciului, una dintre cele mai frumoase zone din Sibiu