Antena Meniu Search
x

Culoarea buzelor ne-ar putea costa sanatatea

Culoarea buzelor ne-ar putea costa sanatatea. Dupa ce ani la rand, specialistii au aratat cu degetul fardurile si cosmeticele pentru ten, acum a venit randul rujurilor si al gloss-urilor.

Vezi și

Plumb, cadmiu, crom sau aluminiu, sunt doar cateva dintre substantele pe care le purtam pe buze zi de zi.

Fard de pleoape, ruj, rimel, si creion pentru ochi, toate cu 20 de lei. In plus, avem garantia vanzatorului ca sunt numai bune pentru ten, ochi si buze, si ca nu reprezinta niciun pericol, fie ele si contrafacute.

Rujurile si gloss-urile contin plumb, cadmiu, crom, aluminiu, dar si alte tipuri de metale toxice. Iar cosmeticele vandute pe taraba parca numai pentru ten nu sunt facute. Cine are urechi sa auda, bine, cine nu. risca. Plumbul si cromul afecteaza rinichii, ficatul si sistemul nervos, mergand pana la stari de depresive grave.

Creste pretul, creste si calitatea, iar sansele ca produsele cosmetice sa ne faca mai mult rau decat bine scade atunci cand nu ne mai uitam atat de atent la pret.

Altfel, femeile isi fac rau cu mana lor. La fel se intampla si in cazul fardurilor si al creioanelor de ochi. Care, pe langa plumb si crom, contin o cantitate mare de arsen, substanta ce provoaca tulburari metabolice si digestive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Culoarea buzelor ne-ar putea costa sanatatea