Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit Adrian Hladii SĂ FUGĂ? Au greşit autorităţile în acest caz? "Faptul că un infractor înarmat, deosebit de periculos, se află încă în libertate, ne îngrijorează"

Cazul oribilei crime de la Oradea a făcut rapid înconjurul presei din România, însă presa locală susţine că autorităţile abilitate în astfel de cazuri nu au luat toate măsurile ce se impuneau pentru prinderea rapidă a criminalului, identificat ca fiind un interlop din Oradea, Adrian Hladii.

Cazul oribilei crime de la Oradea a făcut rapid înconjurul presei din România, însă presa locală susţine că autorităţile abilitate în astfel de cazuri nu au luat toate măsurile ce se impuneau pentru prinderea rapidă a criminalului, identificat ca fiind un interlop din Oradea, Adrian Hladii.

CITEŞTE ŞI: Cine este, de fapt, bărbatul ÎMPUŞCAT de Adrian Hladii. El şi Dalia Duca făcuseră o înţelegere cu puţin timp înainte ca tânăra să fie asasinată. DETALII ŞOCANTE din anchetă

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, Aurel Mascaş, a precizat, pentru Bihoreanul, că este îngrijorat de faptul că suspectul de omor Adrian Hladii se află încă în libertate, înarmat, dar susţine că anchetatorii acţionează "în mod coordonat şi unitar" pentru "reperarea şi prinderea" acestuia.

Pe acelaşi subiect

Jurnaliştii de la Bihoreanul au solicitat, joi, în scris, atât Parchetului Curţii, cât şi Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, să explice de nu a fost popularizată identitatea şi imaginea suspectului la scurt timp după identificare, pentru a facilita prinderea acestuia, şi de ce, în loc să instituie o comunicare cu opinia publică, reprezentanţii Parchetului Bihor s-au cufundat într-o tăcere inexplicabilă şi nu au mai răspuns deloc la telefoane.

În vreme ce Parchetul Bihor nu a avut nicio reacţie, procurorul general al Parchetului Curţii de Apel, Aurel Mascaş, a răspuns în scris, recunoscând faptul că publicul este "îndreptăţit să cunoască reacţia autorităţilor judiciare în vederea descoperirii şi tragerii la răspundere penală" a autorului unor asemenea fapte.

"Faptul că un infractor înarmat, deosebit de periculos, implicat în cazul din speţă, se află încă în libertate, ne îngrijorează şi se acţionează pe toate planurile şi cu toate forţele pentru ca acesta să ajungă cât mai repede în custodia autorităţilor judiciare", se arată în comunicat.

Procurorul general asigură că "în cazul din speţă s-a constituit o echipă formată din procurori, lucrători de poliţie judiciară, medici legişti şi alte forţe de ordine care acţionează în mod coordonat şi unitar pentru lămurirea tuturor circumstanţelor faptei, reperarea şi prinderea autorului/autorilor şi stabilirea tuturor formelor de participaţie penală, cu o finalitate cât mai rapidă".

Deşi este conducătorul parchetului ierarhic superior, care coordononează activitatea celorlalte parchete locale, Aurel Mascaş îi indică, totuşi, drept responsabili pentru felul în care se desfăşoară comunicarea publică în cazul "Hladii" pe colegii din subordine care au ancheta în lucru.

"Dosarul cauzei se află în gestiunea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, unitate care are competenţa materială să investigheze asemenea infracţiuni, iar informaţiile cu relevanţă pentru presă şi opinia publică pot fi furnizate numai de această unitate de parchet, conform legii şi strategiei de anchetă. Stabilirea momentului de oportunitate de a se face publice anumite date din dosar trebuie să ţină cont de regula potrivit căreia informaţiile privind actele procedurale efectuate pot fi comunicate doar dacă nu periclitează mersul anchetei penale", precizează Aurel Mascaş.

Jurnaliştii de la Bihoreanul au scris că Parchetul şi Poliţia Bihor au refuzat, miercuri (până după ora 15:00), să dea minimele informaţii solicitate de presă şi au amânat nepermis de mult (până după ora 17:00) popularizarea identităţii şi imaginii suspectului, prim-procurorii Gheorghe Vidican şi Maria Cotrău pretextând că acesta nu ar fi fost identificat, deşi numele acestuia se ştia încă din cursul dimineţii.

Sursa: ebihoreanul.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Cum a reuşit Adrian Hladii SĂ FUGĂ? Au greşit autorităţile în acest caz? "Faptul că un infractor înarmat, deosebit de periculos, se află încă în libertate, ne îngrijorează"