Antena Meniu Search
x

Video Cum alegem corect alimentele proaspete în perioada temperaturilor ridicate

Atenţie ce alimente alegeţi şi de unde le cumpăraţi. Este avertismentul inspectorilor de la Protecţia Consumatorilor în această perioadă în care temperaturile sunt foarte ridicate. Aceştia au o serie de recomandări cu ajutorul cărora putem evita achiziţionarea de produse alterate.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 08.07.2021, 09:00

Vezi și

În primul rând, locul de unde facem cumpărăturile. E bine să fim mai cu băgare de seamă în această perioadă şi să observăm nu doar cum sunt expuse la vânzare produsele, dar şi cum sunt depozitate. Temperatura menționată de producător pe eticheta ce însoțește produsul trebuie să coincidă cu cea din raft. Ambalajul - este şi acesta important şi poate să ne dea indicii despre calitatea produsului. Dacă este bombat, prezintă deformări sau este rupt înseamnă că produsul nu mai prezintă deplină siguranță.

Caracteristicile produsului - miros, culoare, aspect. Dacă oricare dintre acestea vă dă de bănuit, mai bine renunţaţi la a-l mai cumpăra.

Inspectorii avetizează asupra produselor depozitate la temperaturi extrem de ridicate

Mare atenţie la băuturi! Perioada cu temperaturi caniculare determină un consum mai mare de lichide. ANPC ne recomadă să nu cumpărăm băuturile ţinute în spaţii deschise, deoarece expunerea acestora sub acțiunea directă a razelor solare conduce la deteriorarea caracteristicilor Legumele și fructele comercializate în cadrul piețelor în spații deschise unde temperatura mediului ambiant este foarte ridicată afectează calitatea produselor

Nu în ultimul rând, dacă vrem să cumpărăm produse vrac, e bine să ne asigurăm că ştim ce conţin şi cum trebuie depozitate. Vânzătorii au obligaţia să afişeze în locuri vizibile informații privind ingredientele sau prezenţa unor subsanţe care pot cauza alergii sau intoleranță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Cum alegem corect alimentele proaspete în perioada temperaturilor ridicate