Cum decurge o zi din viata unui lucrator sezonier pe litoral
Mai intai a fost de serviciu la servit. Le-a dus clienţilor comada si pentru ca a fost amabil, s-a ales si el cu un bacsis. Apoi, a schimbat locul si a fost el clientul. A fost bine servit, doar ca nu e deloc o afacere sa fii client.
- Filmul accidentului şocant de pe A1, unde un tânăr a murit străpuns de parapetul metalic. DETALII la Observator 19:00, la Antena 1
- Praf saharian peste România. De ce şoferii sunt sfătuiţi să nu îşi cureţe singuri maşinile
De cateva zile, litoralul a prins viata cu zeci de mii de turisti dornici sa se distreze si sa cheltuiasca. Clientii ideali pentru cei care au venit la mare sa faca bani.
E doar inceput de sezon, dar la ora pranzului, orice terasa se umple de clienti nerabdatori. Pentru ospatari, nu exista moment de ragaz.
Servirea trebuie sa fie rapida si ireprosabila. Un client satisfacut inseamna un bacsis mai mare. Orice comanda, indiferent cat de mica, e un ban in plus de numarat la sfarsitul zilei de munca.
Multi dintre angajatii sezonieri nu apuca sa vada marea in cele trei luni petrecute pe litoral.
In fiecare an, sezonul estival aduce pe litoral sute de tineri care vor sa-si gaseasca de munca. De serviciile lor depinde satisfactia zecilor de mii de turisti
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰