Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum generezi certificatul verde după vaccinarea cu doza booster anti-COVID

Certificatul verde, care atestă vaccinarea împotriva coronavirusului, trebuie actualizat pe măsură ce persoana pe numele căreia a fost eliberat face noi vizite la centrele de imunizare din ţară. Iată care sunt paşii de urmat pentru a genera un nou certificat verde, după administrarea dozei booster.

de Redactia Observator

la 25.01.2022 , 22:11

- Profimedia (scop ilustrativ)

Certificatul verde COVID-19 trebuie actualizat după efectuarea dozei booster, mai ales că documentul ar putea expira, de la 1 februarie 2022, pentru o parte din românii vaccinaţi împotriva coronavirusului. Potrivit declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, sunt vizate persoanele care nu s-au mai vaccinat împotriva coronavirusului în ultimele 9 luni. "E o decizie pe care o să o discutam, se va discuta la nivelul guvernului şi CNSU, în funcţie de contextul epidemiologic", a anunţat, vineri, ministrul Sănătăţii.

Cum generezi certificatul verde după doza booster

Atât pentru cei care îşi fac doza booster în acest context, cât şi pentru cei care oricum aveau de gând să viziteze din nou centrul de vaccinare, este important de precizat că certificatul digital COVID nu se actualizează automat. Documentul trebuie generat din nou, din aplicaţia disponibilă AICI.

Articolul continuă după reclamă

Pentru a genera certificatul verde prin intermediul platformei certificat-covid.gov.ro, trebuie să urmaţi aceşti paşi:

Pe acelaşi subiect
  • 1. Vă autentificați prin introducerea unei adrese de email.
  • 2. Intrați pe adresa de email și accesați link-ul primit.
  • 3.Prin accesarea link-ului veți fi redirecționat în portalul de generare a certificatelor digitale UE privind COVID.
  • 4. Selectați câmpul „Adaugă” (dreapta sus).
  • 5. Selectați categoria din care faceți parte.
  • 6. Introduceți datele necesare:  CNP, nume, prenume, serie și număr act de identitate, tipul vaccinului, luna și județul vaccinării;
  • 7. Verificați datele introduse.
  • 8. Salvați datele pe care le-ați introdus.
  • 9. Vizualizați datele.
  • 10. Salvați/Descărcați certificatul.
  • 11. Dacă doriți generarea unui nou certificat, accesați pictograma „Adaugă” și reluați pașii menționați mai sus.

De asemenea, alte opţiuni pentru a genera certificatul verde COVID sunt cotactarea Call Center-ului (021 414 44 25), a Primăriei, DSP-ului sau a  Serviciului Local Comunitar de Evidență a Persoanelor.

Unde te poţi vaccina cu doza de rapel (booster)

Conform autorităţilor, toate persoanele eligibile se pot vaccina în centrele de vaccinare existente și vizibile în platforma de programare sau în cabinetele medicilor de familie. Acestea se pot programa la vaccinare prin platforma amintită, ori se pot prezenta direct în centrul de vaccinare. Iată lista centrelor de vaccinare.

"Doza de rapel (booster) are rolul de a crește semnificativ nivelul de protecție împotriva COVID-19 după o anumită perioadă de timp", transmit reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică"Sunt aceleași doze utilizate pentru schema de vaccinare primară. Singura diferență față de schema de vaccinare primară este pentru persoanele care au efectuat două doze de Moderna și doresc să le fie administrat același tip de vaccin. În această situație, doza este înjumătățită".

Vaccinuri anti-COVID recomandate pentru doza booster

În România, pentru doza de rapel (booster), sunt autorizate vaccinurile Comirnaty – Pfizer BioNTech, Spikevax – Moderna și Janssen – Johnson&Johnson. Recomandarea CNCAV este pentru efectuarea unui vaccin pe bază de ARN mesager (Comirnaty sau Spikevax), dar se poate administra, la cerere, vaccinul Janssen doar pentru persoanele care au efectuat același vaccin în schema de vaccinare primară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » Ştiri sociale » Cum generezi certificatul verde după vaccinarea cu doza booster anti-COVID