Antena Meniu Search
x

Cum organizezi/planifici o nuntă iarna?

Încă de la început trebuie să te felicităm pentru că ai ales să îți organizezi nunta într-un anotimp atipic pentru un astfel de eveniment.

de Redactia Observator

la 14.11.2019, 13:45

Încă de la început trebuie să te felicităm pentru că ai ales să îți organizezi nunta într-un anotimp atipic pentru un astfel de eveniment. Deși iarna ne încântă pe toți cu peisajul natural creat de zăpadă, puține cupluri de miri aleg să își programeze nunta în una dintre lunile sezonului rece. Probabil principalul impediment este frigul...însă acesta poate fi trecut cu ușurință dacă ai la îndemână accesoriile potrivite.

De ce să te căsătorești iarna? În primul rând pentru că vei găsi cu ușurință un loc la restaurantul dorit și pentru că vei beneficia de un peisaj de poveste pentru sesiunea foto.

Totuși, dacă ai optat pentru decorul cu fulgi de nea, trebuie să ții cont de câteva sfaturi pentru a organiza nunta perfectă iarna:

  • Protejează-te de frig - Nu este nevoie să renunți la rochia de mireasă mult visată, cu spatele sau umerii goi doar pentru că este iarnă. În schimb, accesorizează ținuta cu o capă sau un șal gros și vei fi în siguranță. Nu uita că și mirele are nevoie să fie păzit de frig și deci alege un costum de lână, neapărat cu vestă pe dedesubt. Cu siguranță domnișoarele de onoare vor fi foarte fericite dacă în locul pantofilor cu toc vor avea de purtat o pereche de bocanci confortabili și călduroși, asortați cu rochii care să le permită să danseze în voie.

  • Alege orice culoare - Chiar dacă ai fi tentat să apelezi la clasicul alb sau la câteva accente de roșu și verde, specifice sezonului ce amintește mereu de Crăciun, te poți bucura de orice nuanță îți dorești. Oricum albul iernii se potrivește cu orice altă culoare ai alege.

  • Creează un decor romantic - Folosește faptul că se întunecă devreme iarna pentru a realiza un cadru romantic, cu lumânări aprinse și aranjamente specifice iernii, cu globuri aurii sau argintii, crengi de brad și conuri, adăugând câteva accente roșii.

  • Mărturii de nuntă în ton cu anotimpul - Nu știi ce să alegi pentru a oferi în dar o amintire invitaților? Mai simplu decât o pereche călduroasă de mănuși nu există. Dacă îți dorești o mărturie clasică alege o bomboană de ciocolată cu motiv de iarnă sau o cană pentru ciocolată caldă, care să le asigure sentimentul de confort și căldură.

  • Buchetul de mireasă și aranjamentele florale trebuie să fie cu adevărat speciale - Cum nu sunt mulți cei care organizează nunți iarna, ai grijă să apelezi la un designer pasionat. Îți recomandăm un atelier floral din București, unde florile proaspete se împletesc cu dragostea pentru frumos și dibăcia mâinilor unui florist talentat. Cere specialistului Gioia un buchet de mireasă cu flori de nuntă de sezon (da, chiar si iarna are florile ei), care să cuprindă Amaryllis , Ranunculus, Trandafir, Gardenia, Azalee, Camelia, Poinsetia sau Cale pe care să le poți integra și în aranjamentele de nuntă. Adaugă accente specifice iernii, conuri și crenguțe de brad, flori uscate sau plante suculente pentru un efect deosebit.

  • Trimite invitații în stil rustic - Dacă decorul ales pentru nunta voastră este unul cu tema iernii, atunci și invitațiile trebuie să se încadreze în acest peisaj și să includă imagini cu zăpadă și elemente naturale precum lemnul. Totuși, în cazul în care optezi pentru un decor elegant, mergi pe invitații în nuanțe de auriu sau argintiu, cu modele vintage.
  • Stabilește luna de miere într-o regiune caldă și însorită - Un alt plus al organizării nunții tale iarna este faptul că te vei bucura cu adevărat de experiența unei călătorii către o insulă caldă. Evadarea de frig va fi cu adevărat specială. De vreme ce majoritatea furnizorilor vor fi disponibili, vei putea negocia prețul serviciilor de la nuntă: foto/video, local, band etc. Astfel vei economisi serios și vei putea investii banii în vacanța pentru luna de miere. O adevărată afacere, nu-i așa?

  • Alege un tort de nuntă cu elemente de iarnă - Cum tematica trebuie respectată până la final, transpune și tortului efectul iernii prin fulgi de nea strălucitori, efect de zăpadă, conuri de brad și fructe de pădure. În cazul unei nunți în stil rustic mergi pe ideea unui tort naked sau optează pentru unul îmbrăcat în frișcă sau marțipan, accesorizat cu fulgi strălucitori dacă îți dorești un efect elegant și glamour.

O nuntă iarna este cu adevărat o nuntă de poveste, în care mirii și invitații sunt învăluiți de magia anotimpului. Flori de nuntă de sezon? Folosește-te de elementele naturale de sezon, și poți crea un cadru romantic și strălucitor.

Cu siguranță toți cei prezenți la eveniment vor păstra în amintire drept memorabilă nunta voastră de iarnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum organizezi/planifici o nuntă iarna?