Video

Cum putem evita aglomeraţia în drum spre mare, dar şi de pe plajă. Rutele alternative, soluţia perfectă pentru un concediu liniştit

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 08:56.
Actualizat: 22.07.2021, 09:00

Cum începe vacanţa ideală la mare? Cu un plan bine pus la punct. Asociaţiile de turism din Constanţa dau asigurări că şi în vârf de sezon pot fi evitate ambuteiajele şi plajele aglomerate.

În vârf de sezon estival, drumul până la mare poate însemna un coşmar în trafic. Mai ales pentru cei care au venit de pe autostradă, iar acum au de parcurs şi drumul spre staţiunile din sudul litoralului. Nu mulţi ştiu, însă, că aglomeraţia poate fi evitată. O analiză atentă a traseului poate face începutul de vacanţă mult mai plăcut, spun şi reprezentanţii din turism.

"Există rute alternative până în sudul litoralului. Rute cu peisaje superbe. Timpul final se dovedeşte a fi acelaşi cu timpul de traseu", a menţionat Anca Nedelea, director organizaţia patronală Mamaia.

Staţiunile din sudul litoralului sunt mai puţin aglomerate şi pe plajă sau printre valuri. Un exemplu este Venus. "Să ştiţi că aici la Venus este foarte frumos. Am venit îîn fiecare an, de vreo 20 de ani încoace am venit aici" a povestit o turistă.

Pentru o vacanţă reuşită, specialiştii în turism le recomandă oamenilor să apeleze la agenţii autorizate, cu renume. Familiile trebuie să ştie că minorii de până în patru ani beneficiază de gratuitate la cazare. Iar până la 12 ani, pentru aceştia se plăteşte doar un procent din preţul întreg.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și: