Antena Meniu Search
x

Video Cum să conducem astfel încât să economisim carburant

Nu putem lupta cu creşterea preţului la combustibil dar putem face o economie la carburant doar prin adoptarea unui stil de condus mai puţin agresiv. Una considerabilă. Pe scurt, pentru asta, ar trebui să fim mai răbdători cu noi şi cu ceilalţi participanţi la trafic, să ne dăm timp să plecăm de pe loc într-un ritm ceva mai lent şi, cel mai important, să ieşim mai din timp din casă.

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 13:16

Vezi și

Sorin Badică, instructor condus defensiv: Important în momentul când vrem să reducem consumul de carburant sau vrem să conducem ecologic, e foarte important să ne alegem drumul din timp, să încercăm să ne alegem o rută ce nu este atât de aglomerată. Încercăm să nu avem în maşină sau pe maşina lucruri inutile, cum ar fi: suportul de biciclete dacă nu avem bicicletele, suportul de schiuri. Cutia aceea de portbagaj suplimentar, la fel, dacă nu avem nevoie de ea, e important să o dăm jos pentru că, creşte consumul de carburant.

Dacă nu am nevoie de role sau de clăpari, nu le iau, încarc degeaba. Plecând uşor de pe loc, progresiv şi fără să supraînvârtim roţile, fără să le patinăm sau să scârţâim roţile cum se aude uneori în Bucureşti. Suntem mult mai eficienţi.

Ella Prodan, reporter Observator: Învaţă-mă să plec de pe loc aşa încât să nu turez motorul şi, automat să consum mai puţin carburant. 

Sorin Badică, instructor condus defensiv: Mâinile pe volan, 9 şi un sfert tot timpul, degetele pe volan. Cuplăm treapta întâi de viteză, ridicăm uşor ambreiajul, simţim că maşina tinde să plece, apeşi uşor acceleraţia. Mâinile pe volan, ochii către unde trebuie să mergem. 

Materialul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Cum să conducem astfel încât să economisim carburant