Antena Meniu Search
x

Cum Sa Iti Decorezi Biroul de Acasa? 5 Sfaturi

​Din cauza pandemiei recente, din ce în ce mai mulți oameni lucrează acum de acasă. În mod surprinzător, foarte mulți angajați spun acum că ar vrea să continue cu stilul de muncă remote (de acasă) chiar și când va trece pandemia și nu va mai exista un motiv pentru asta, din cauza beneficiilor evidente. 

de Redactia Observator

la 26.02.2021, 10:57

Biroul de acasă
Biroul de acasă - Shutterstock

Ei bine, fie că ești și tu de acord cu ei sau că abia aștepți să te întorci la muncă, am pregătit mai jos câteva sfaturi pentru cum să-ți decorezi biroul de acasă. 

  1.  Instalează-ți un birou modern

Poate fi tentant, atât din punct de vedere economic, cât și din considerente de spațiu, să te înghesui la masa din bucătărie, însă asta nu e o soluție bună pe termen lung. Dacă urmează să petreci câteva luni bune lucrând de acasă, atunci ar fi cazul să investești într-un birou competent, care să-ți permită să menții o poziție adecvată când stai la calculator, și care să-ți ofere un anumit nivel de confort. 

Un birou cu un stil modern ajustabil, spre exemplu, te poate ajuta să eviți multe din problemele asociate unei vieți sedentare, cum ar fi durerile de spate sau mușchii anchilozați!

  1. Separă clar locul de muncă de locul de relaxare.

Una dintre cele mai mari probleme întâlnite de oamenii care lucrează acasă este că se produce, în mintea lor, o confuzie între zona de lucru și zona de relaxat. La urma urmei, nu-i nimic mai tentant decât să lucrezi din vârful patului, însă asta nu e o idee tocmai bună, din mai multe motive. În primul rând, statul jos în pat și mai ales uzul calculatorului, încurajează o postură incorectă care poate duce la afecțiuni lombare serioase. 

În al doilea rând, atunci când nu mai vedem diferența între spațiul de lucru și spațiul de relaxare, pot apărea senzații negative (ne simțim viața privată „invadată” de muncă), procrastinare și alte asemenea. Așa că delimitează foarte clar zona de office de restul casei.

  1. Asigură-ți o sursă bună de lumină.

Ai observat că toți oamenii de afaceri din filme au un birou cu ferestre mari, adesea chiar în dreptul biroului? Nu e doar o chestie de panoramă! Aparent, lumina naturală are un efect direct asupra productivității noastre. Cu alte cuvinte, atunci când aranjezi biroul de acasă, vezi dacă nu îl poți amplasa chiar în dreptul unei ferestre, pentru a obține mai multă lumină naturală.

Dacă nu se poate, caută să instalezi o sursă de lumină caldă, deoarece în general aceasta este preferată față de lumina rece și poate crea un mediu de lucru mai plăcut!

  1. Păstrează-ți biroul de acasă organizat.

E foarte ușor să cazi pradă dezordinii generale atunci când lucrezi de acasă, în mare pentru că nu-s colegi sau șefi prin preajmă care să se uite urât la cana murdară de cafea, la amalgamul de fire și cabluri, sau la cutia veche de pizza ce atârnă precar de pe marginea biroului. 

Însă toate aceste mici obiecte pot avea un efect negativ asupra muncii tale, cât și asupra stării tale de spirit. În general, noi percepem această dezordine, chiar dacă nu o facem conștient. O vedem din colțul ochiului în timp ce lucrăm, iar aceasta contribuie la o stare de agitație și nervi care ne afectează munca. Mai mult, dacă ai un birou dezordonat, acesta te poate înghesui și forța să lucrezi într-o poziție incomodă care poate crea dureri și alte astfel de probleme. Așa că de dragul tău, fă ordine pe birou în fiecare seară, înainte să „pleci de la serviciu”.

  1. Adaugă o plantă de birou.

Poate crezi că un mic cactus sau o altă plantă de birou nu e decât o chestie chic, lipsită de orice scop practic, de care tu personal te poți lipsi, însă de fapt, nu e așa. Plantele au, în primul rând, un efect psihologic prin culoarea lor verde. Aceasta ne inspiră natură, viață și energie și ne ajută să lucrăm mai bine și să fim, în mare, mai productivi la birou. De aceea, multe birouri includ plante în amenajare. 

Pe lângă asta, plantele au rolul de a purifica aerul pe care-l respirăm, iar o plantă de birou poate da biroului de acasă un aspect proaspăt și bine aerisit, lucru care sporește la rândul său productivitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum Sa Iti Decorezi Biroul de Acasa? 5 Sfaturi