Antena Meniu Search
x

Video Cum se pregăteşte desertul din peşte. Turiştii pofticioşi din staţiunea Mamaia au avut şansa să guste un preparat unic

Cei mai pricepuţi bucătari din ţară, dar şi din străinătate şi-au demonstrat măiestria la festivalul pescăresc de la mare. A fost bogăţie de mâncăruri din peşte şi fructe de mare, de-ţi lăsau gura apă. Turiştii pofticioşi au putut mânca din preparatele chefilor, iar cel mai inedit a fost desertul din peşte. 

de Redactia Observator

la 10.09.2023, 20:38

Vezi și

Festivalul pescăresc a început la ora prânzului, în Mamaia, cu preparate pentru toate gusturile. Iubitorii de peşte şi-au putut delecta papilele gustative cu preparate de tot felul, de la fructe de mare, la ciorba de peşte tradiţională. 

Pe lângă felurile tradiţionale, bucătarii au pregătit şi preparate fine dining

Reporter: "Ce avem aici?"

Bucătăreasă: "Scoici, legume foarte multe, usturoi, ulei de măsline, busuioc şi mult suflet, multă dragoste."

Pe acelaşi subiect

Cristi Păpuşoiu, bucătar: "Supă de midii, atât carne de midii, cât şi midii proaspete. Sunt pregătite după o reţetă proprie, de fapt, este o combinaţie între o reţetă franţuzească şi dressing-ul nostru de la borşul lipovenesc."

La festival au fost şi bucătari care au vrut să iasă din tipare cu preparate fine dining, la care au muncit peste 7 ore.

 Liviu Onica, maestru în artă culinară: "Aici avem un file de ton marinat în ulei de rapiţă şi file de somon tăiate şi puse ca într-un mosaic."

Un peşte bun a fost completat de un vin şi mai bun...

Andrei Orbeşteanu, somelier: "Rose-ul, vin versatil, la toate tipurile de peşte gătite, mi se par preparatele ok şi foarte versatile în funcţie de ce aş avea în pahar. Deci rose-ul sau vinul alb este ok."

Festivalul pescăresc a avut preparate şi pentru iubitorii de dulciuri

Surpriza din meniu a fost desertul din peşte, care i-a încântat pe turişti, dar şi ciocolata în formă de scoici. 

Bucătar: "Avem coaja mulajelor de ciocolată, a fost aici o tehnică de vopsire, stropit cu unt de cacao auriu şi apoi vopsită cu ciocolată albă. După ce am făcut ganajul, îl putem transfera în coşuri şi putem umple mulajele."

Cherhanalele de la mare au fost pline de turişti

Şi cherhanalele de pe litoral au fost pline. Sute de turiști au profitat din plin de zilele frumoase de la mare, dar și de ultima zi din vacanța copiilor. 

Fată: "Saramură de peşte, e foarte bună, v-o recomand!"

Reporter: "De unde vii?"

Fată: "Din Bucureşti."

Alexandru Muntean, manager cherhana: "Turiştii vor să încerce de toate, vin la cherhana şi încearcă să se lase ghidaţi de ospătar şi să le recomandăm captura zilei. Sigur că cel mai comandat produs este ciorba de peşte."

Timpul de aşteptare pentru o masă la cherhana, lângă valurile mării, a fost şi de două ore. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cum se pregăteşte desertul din peşte. Turiştii pofticioşi din staţiunea Mamaia au avut şansa să guste un preparat unic