Antena Meniu Search
x

Inspecţia Judiciară a descins la DNA Ploieşti, după ce acolo a fost audiată o bătrână de 90 de ani adusă de la 400 de km

Audierea bunicuţei de 90 de ani adusă de la sute de kilometri la DNA Ploieşti a atras după sine o anchetă deschisă de Inspecţia Judiciară.

Vezi și

Audierea bunicuţei de 90 de ani adusă de la sute de kilometri la DNA Ploieşti a atras după sine o anchetă deschisă de Inspecţia Judiciară, de natură să clarifice modul în care procurorii au ales să facă cercetările. Între timp, bunica Nicoliţa a acordat un interviu în exclusivitate pentru "Sinteza Zilei", în care a povestit prin ce a trecut încă din clipa în care a fost citată la audieri. 

"N-am ştiut de la ce m-a luat pe mine justiţia asta. Că la justiţie m-a chemat." Mamaia Nicoliţa a crescut trei copii, dar şi pe copiii lor. I-a învăţat să judece drept şi să să fie corecţi în viaţă. De nepoata ei, Ana Maria, a avut grijă până la 20 de ani.

"Când văd câte facultăţi a învăţat copilaşul ăsta al meu şi când îl văd aşa, eu mor fără vreme. Am o piatră pe inimă şi aş vrea să scot piatra de-aici. Ea dată pe spate, cu cartea pe piept. Eu aşa am pomenit-o. Nu ştiu. Spun aşa drept că mă doare sufletul de ea." Pentru ea a fost chemată la DNA. N-o mai ţin picioarele, dar s-a dus să-i cunoască pe procurori.

"Foarte frumos mi-au vorbit oamenii. Erau doi ofiţeri şi cu o fată tânără. Şi ce m-au întrebat, asta am spus. M-au întrebat ce pământ am, m-au întrebat de multe lucruri. Cum îi cheamă pe părinţi, cum aşa." Mamaia Nicoliţă este veteran de război. Deasupra casei ei au trecut avioanele inamice, dar nimic nu a speriat-o mai tare decât DNA-ul.

Vorbeşte domol, dar vorbele ei sunt pline de tărie: "Nu ştiu cum să fac până trăiesc că asta vreau să, să se facă lumea bună. DNA-ul ăsta aş vrea să-l văd la puşcărie că a fost prea rău şi-a băgat prea multă lume."

Nepoata Ana Maria Pătru este cercetată de DNA pentru că ar fi primit un milion de euro când era şefa a Autorităţii Electorale Permanente. Ca să mascheze banii, procurorii susţin că a cumpărat un teren pe numele bunicii. Bunica Nicoliţa spune că e pământul a fost al ei, dar l-a lăsat zestre fiicei, iar fiica i l-a dat nepoatei. Ana Maria Pătru susţine că procurorii i-au terorizat nu doar bunica, ci şi copilul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Inspecţia Judiciară a descins la DNA Ploieşti, după ce acolo a fost audiată o bătrână de 90 de ani adusă de la 400 de km