Antena Meniu Search
x

Cumpărăm fără măsură, tentaţi de promoţii şi reduceri dubioase

Doi plus unul, gratis! Reduceri! Promoţii! Lichidări de stoc! Hipermarketurile abundă de oferte care iau ochii, dar golesc şi buzunarele! Inspectorii de la Protecţia consumatorului au găsit promoţii false la trei sferturi dintre comercianţii controlaţi.

Vezi și

Şi-avertizează clienţii să analizeze bine produsele înainte să cumpere mult şi fără să se gândească ce economie fac cu adevărat.

Magazinele sunt pline cu oferte greu de refuzat, cel puţin la prima vedere. Rafturile sunt bine semnalizate cu afişe colorate, scrise cu litere mari. Atrag privirile, dar la o analiză mai atentă.

Entuziasmul aşa-ziselor reduceri îi face pe români să cumpere mai mult. Chiar dacă nu fac neapărat o afacere. De multe ori, produsele ieftinite mai au puţin până expiră. Iar parte din ele ajunge în cele din urmă la gunoi. În plus, comercianţii le vând chipurile la reducere dar fără să afişeze preţul iniţial. Aşa că e greu de spus ce economie face cu adevărat clientul.

Alţi comercianţi îşi ademenesc clienţii cu sloganul LICHIDARE DE STOC. Dar nu vând la lichidare de stoc ultimele produse rămase prin depozit, ci câte un lot întreg, arată rezultatele controalelor recente făcute de ANPC. Inspectorii îi sfătuiesc pe consumatori să verifice în amănunt produsele la promoţie înainte de a le pune în coş.

În urma controalelor, s-au descoperit abateri privind produsele la promoţie la trei sferturi dintre comercianţi. Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au dat amenzi de aproape un milion şi jumătate de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cumpărăm fără măsură, tentaţi de promoţii şi reduceri dubioase