Antena Meniu Search
x

Un cuplu divorțează la fiecare 4 minute în România. Cum poate fi evitată separarea

Divorţul nu mai este demult privit ca un subiect tabu. Regulile nescrise ale societăţii nu îi mai constrâng pe parteneri să rămână împreună indifierent de ce simt. Aşa se face că în Danemarca poţi să divorţezi completând un simplu formular online, Irlanda a liberalizat divorţul iar la noi o căsnicie se desface la fiecare 4 minute.

de Redactia Observator

la 29.08.2019, 15:02

Vezi și

Divorţul nu mai este demult privit ca un subiect tabu. Regulile nescrise ale societăţii nu îi mai constrâng pe parteneri să rămână împreună indifierent de ce simt. Aşa se face că în Danemarca poţi să divorţezi completând un simplu formular online, Irlanda a liberalizat divorţul iar la noi, o căsnicie se desface la fiecare 4 minute. Sunt însă şi state unde nu se ajunge rapid la divorţ.

Potrivit specialiştilor, între motivele de divorţ apar infidelitatea, violenţa, lipsa înţelegerii dar şi apariţia copiilor.

Explicaţia este simplă: apariţia copiilor înseamnă un al treilea rol pe care adulţii trebuie să şi-l asume. Cel de părinţi, pe lângă cel profesional şi de soţ/soţie.

Aşadar, pentru o relaţie sănătoasă, important este să se prioritizeze şi nevoile cuplului iar adulţii să petreacă timp de calitate împreună. Asta nu înseamnă să cinăm cu partenerul şi să vorbim tot despre probleme, ci să ne detaşăm măcar 10 minute pe zi de viaţa cotidiană şi cel mai important, să nu ne certăm în faţa celor mici. Asta le dă lor sentimentul de siguranţă.

Soluţia pentru a nu se ajunge la divorț ar fi conştientizarea faptului că este nevoie de o educaţie premaritală. Mai exact, mai bine facem terapie de cuplu înainte de căsătorie decât ca să o salvăm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un cuplu divorțează la fiecare 4 minute în România. Cum poate fi evitată separarea