Antena Meniu Search
x

Cursa mortii din Muntenegru isi cauta vinovatii

La mai bine de o saptamana de la tragedia din Muntenegru, familiile mortilor asteapta un raspuns. De fapt, mai multe raspunsuri care ar putea lamuri cate ceva din misterul zilei de 23 iunie. Anchete au loc in Muntenegru, dar si in tara

Vezi și

20 dintre supravietuitori au fost audiati, iar directorul firmei care a sigurat transportul a fost chemat la Parchet. Procurorii ar fi gasit nereguli in acte. Firma nu avea licenta, iar soferii nu aveau nici ei toate actele in regula. Nereguli pentru care patronul ar putea raspunde penal.

De o saptamana anchetatorii incearca sa afle ce s-a intamplat in secundele negre. O ancheta are loc in Muntenegru, alta, in Romania. Vizate sunt si cele doua firme detinute de Stefan Grigore, patronul Gregory Tour, agentia care a organizat excursia in Muntenegru. "Toate documentele sunt in regula". Cu toate astea, firma de transport nu ar fi avut licenta, iar compania de la care a inchiriat autocarul avea sediul in Bucuresti si licenta in alt judet. Nici soferul care ar fi condus autocarul nu era angajatul firmei. O ancheta in urma careia famiile celor morti asteapta sa afle ce s-a intamplat in ziua fatidica de 23 iunie.

"Erau pasageri care au fost aruncati pe o raza de 30-40 de metri, in jurul autobuzului, in jurul canionului, nu puteai sa-i vezi pe toti. Pe unii ii auzeai, pe unii ii vedeai, ma uitam din departare daca sunt morti, daca respira", povesteste Ivan Todorovic, medic. Martorii audiati in Romania spun ca politistul George Ciobanu s-ar fi aflat la volan.

19 dintre supravietuitori au nevoie inca de ingrijire medicala in patru spitale din Bucuresti. "Doi sunt in continuare in terapie intensiva in stare critica, cu prognostic rezervat. Mai sunt doi pacienti care au suferit interventii chirurigicale", a declarat Leonard Grecescu de la Spitalul Universitar. Cei mai multi isi revin greu dupa cosmarul trait in Muntenegru.

Un raport final al anchetei din Muntenegru urmeaza sa fie facut public in aceasta saptamana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cursa mortii din Muntenegru isi cauta vinovatii