Antena Meniu Search
x

Cursuri de baby-sitter. O bona calificata poate sa castige chiar si 3.000 de lei pe luna

Doamne cu facultate si zeci de ani de experienta nu-si mai gasesc rostul pe piata muncii si se inscriu, cu sutele, la cursuri de baby-sitter. Si nu gandesc rau. In Romania, sunt peste jumatate de milion de copii sub trei ani.

Vezi și

Sute de romance se pregatesc intens ca sa devina baby-sitter cu acte in regula. Multe cursante au deja o diploma, de facultate, dar care nu le mai ajuta. Asa ca, o iau de la capat, chiar daca au peste 50 de ani. “Am lucrat foarte mult timp in constructii. Sunt inginer de meserie. M-am gandit ca micuti se nasc tot timpul si mamicile tinere trebuie sa munceasca pentru a-si intretine familia si mi s-a parut o oportunitate”, a explicat Luminita Sandu, viitoare bona.

O bona calificata poate sa castige chiar si 3.000 de lei pe luna, iar job-uri ar fi destule. La noi in tara, sunt peste 600.000 de copii sub trei ani.

Cursul, de doua luni si jumatate, le pregateste pe doici sa ofere primul ajutor, dar sa se ingrijeasca si de dezvoltarea emotionala a copiilor. “Cursul, de 360 de ore, este cel mai complet curs de pe piata, cu acest certificat pot lucra si in Romania si in tarile din UE”, a declarat Iulia Sarbu, coordonator regional a proiectului. Totusi, multe bone se bazeaza strict pe experienta personala si compenseaza lipsa unei diplome cu multa iubire.

In Romania, meseria de bona nu este reglementata, ca in celelalte state europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cursuri de baby-sitter. O bona calificata poate sa castige chiar si 3.000 de lei pe luna