Antena Meniu Search
x

Curtea unei grădinițe dintr-un sat din Gorj, transformată în ITP pentru tractoare

Curtea unei grădinițe dintr-un sat din Gorj s-a umplut cu tractoare și tot felul de utilaje. Nu au deschis vreun șantier, ci s-au așezat la coadă pentru inspecţia tehnică periodică.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 16:42

Vezi și
  • Zeci de tractoare s-au așezat la coadă.
  • Fiecare utilaj a fost inspectat.

Până acum, fermierii parcurgeau și 100 de kilometri să verifice tractoarele. Zeci de tractoare s-au așezat la coadă să fie verificate de specialiștii de la Registrul Auto Român. Cu ajutorul unui laborator mobil, pe rând, fiecare utilaj a fost inspectat.

Pentru mulţi acțiunea a fost mană cerească. Aşa au scăpat de un drum cu platforma până în oraş, dar şi de o cheltuială de cel puţin o mie de lei.

Domnul Ion conduce un tractor vechi de aproape 20 de ani, dar care îl ajută în gospodărie mai ales în pandemie când încearcă să aibă în casă tot ce îi trebuie și să nu fie nevoit să plece din sat.

Ion Milosteanu: Mă ocup cu zootehnia, am niște animale, bovine și cu cositul, cu transportul de fân, cereale, ce e nevoie, uzul gospodăresc. Noi n-avem zi liberă niciodată. Dimineața, la 5, suntem în grajd. Seara târziu, tot așa. Restul, mâncăm. Acum am curățit terenurile, le-am pregătit. Am semănat, avem de prașilă, de toate.

Oamenii spun că sunt forțați acum de împrejurări să muncească mai intens câmpurile.

Ion Pătroescu: Cred că agricultura trebuie sprijinită mai mult. Indiferent că tractorul are zece ani sau 60, își face treaba.

Gheorghe Epure – primarul comunei: Au venit aici, s-au strâns utilajele aici, iar domnii, specialiștii ne-au cerut o platformă betonată. Le-am pus la dispoziție platforma din curtea grădiniței pentru că știut este că nu e activitate acum și, în consecință, am putut să stăm într-un spațiu mai retras astfel încât să nu încurcăm nici circulația rutieră.

Fermierii prinși pe drumurile publice cu tractoarele fără inspecție tehnică periodică la zi riscă să fie amendaţi şi li se confirscă şi talonul utilajului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Curtea unei grădinițe dintr-un sat din Gorj, transformată în ITP pentru tractoare