Antena Meniu Search
x

Un cutremur cu magnitudinea de 5 pe scara Richter a zguduit România

România s-a cutremurat noaptea trecută! Seismul cu magnitudinea de 5 pe scara Richter s-a resimţi în multe oraşe mari din ţară. Epicentrul a fost localizat în judeţul Galaţi, la o adâncime de doar 23 kilometri.

de Redactia Observator

la 25.04.2020, 11:39

Vezi și
  • Cutremur de 5 pe scara Richter, în noaptea de luni spre marți
  • Seismul a fost resimțit puternic în estul României

România s-a cutremurat noaptea trecută, la ora unu și patru minute. Seismul puternic s-a simțit cel mai puternic în estul țării, cel mai apropiat oraș de epicentru fiind Galați. Vorbim însă și de orașe precum: Bacău, Iași, Chișinău, Brașov, Ploiești, dar și în București.

Cutremurul a fost resimțit intens și în Constanța, acolo unde oamenii au fost treziți din somn. Cel mai puternic seism de anul acesta s-a produs pe 31 ianuarie, în județul Vrancea, la o adâncime de peste 121 de kilometri și a avut o magnitudine de 5,2 grade. Cutremurul a fost resimțit atunci și în Capitală.

În timpul unui seism este important să vă păstrați calmul și să nu intrați în panică. Nu dați buzna să ieșiti din locuințe sau să alergați pe scările blocului. Un loc sigur este să vă adăpostiți sub o grindă solidă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un cutremur cu magnitudinea de 5 pe scara Richter a zguduit România