Antena Meniu Search
x

Video "Dacă ti-e foame, servește-te!". Îndemnul unei patiserii din Brăila pentru cei care nu-şi permit nici măcar un covrig

"Dacă ti-e foame, servește-te!" Este sloganul unei patiserii din Brăila. Mesajul se adresează tuturor nevoiașilor, pensionarilor și persoanelor fără adăpost. Zilnic, mai multe pachete cu mâncare sunt lăsate pe un raft în afara patiseriei, pentru cei care nu-și permit nici măcar un covrig.

de Redactia Observator

la 11.11.2021, 17:00

Vezi și

Maria este o veche angajată a patiseriei din Brăila. Înainte de terminarea programului, are grijă să umple cu pachete raftul pentru cei nevoiaşi. Este, practic, o masă amenajată în faţa patiseriei, în jurul căreia se strâng, seară de seară, oamenii străzii.

Maria, angajată: Şi-o mămică cu doi copii, mai e un domn bătrân la fel care, săracul, aleargă să ia ceva de mâncare. Ne este milă foarte mult de ei, că nu au un loc stabil de casă, dorm pe străzi, în tufișuri, vine iarna. 

Maria lucreaza împreună cu sora ei geamană. Amândouă fac parte dintr-o familie cu o situație financiară precară. Aşa că ştiu ce înseamnă o mână de ajutor într-o situaţie de criză.

Veronica, angajată: E normal să înțelegi când un vârstnic poate că a rămas singur și nu are niciun apropiat. Îi cunosc pe majoritatea. Si mai ajut dându-le anumite produse chiar fără să-mi ceară. După aia au observat acasă ca au anumite produse în plus, ei rămân cu o bucurie în suflet. 

Pe acelaşi subiect

De la ce a pornit iniţiativa patiseriei din Brăila

Mulți dintre clienții normali care treg pragul patiseriei știu de raftul cu pachete pentru nevoiași.

Reporter: Cum vi se pare iniţiativa?

Clientă: Foarte bună, excelentă, excelentă. Dacă ar fi măcar încă măcar 10 ca dumneavostră ar fi excelent. 

Clientă: Foarte frumos! Foarte,foarte, frumos! Felicitări! Da, am văzut. Nu ştiam chiar unde este, dar mi-am dat seama că aici.

George Ciortan, patron: Văzând și foarte, foarte mulți bătrâni care venind în patiserie căutând prin buzunare mărunt să-și cumpere un covrig. Si de aici a plecat toată chestia asta. Am zis hai să fac și eu ceva. 

Nu este singura iniţiativă de acest gen. De aproape 4 ani, o cafenea din Târgu Mureș lasă în fața ușii pachete cu mâncare pentru nevoiași.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » "Dacă ti-e foame, servește-te!". Îndemnul unei patiserii din Brăila pentru cei care nu-şi permit nici măcar un covrig