Antena Meniu Search
x

De ce E PERICULOS să îţi laşi copilul să petreacă timp cu bunicii lui! Concluzie şocantă a unui studiu publicat în Marea Britanie

Un studiu recent realizat de cercetătorii unităţii de ştiinţe pentru sănătatea publică a Universităţii din Glasgow trage un semnal de alarmă extrem de dur.

Un studiu recent realizat de cercetătorii unităţii de ştiinţe pentru sănătatea publică a Universităţii din Glasgow trage un semnal de alarmă extrem de dur legat de timpul pe care copiii îl petrec singuri cu bunicii. Astfel, susţin autorii studiului, micuţii pot avea ulterior probleme de sănătate, iar riscul de cancer creşte semnificativ.

Practic, dacă lăsăm copiii în grija bunicilor lor, din punct de vedere medical le putem face mult rău. În primul rând, susţine studiul, pentru că bunicile şi bunicii îi îmbuibă pe nepoţi cu dulciuri şi îi îndoapă cu mâncare, trăind mereu cu impresia că cei mici nu mănâncă destul.

De asemenea, bunicii le permit nepoţilor să lenevească mai degrabă în faţa televizorului sau cu tableta în mână, decât să îi scoată afară pentru activităţi în aer liber. Oamenii de ştiinţă au specificat în recentul studiu făcut public în Marea Britanie că riscurile la care bunicii îşi supun astfel nepoţii sunt "neintenţionate".

Pe acelaşi subiect

Extraordinarele concluzii se bazează pe cercetarea influenţei bunicilor asupra stilului de viaţă care oferă factori de dezvoltare a cancerului în viaţa de adult. Dr. Stephanie Chambers, conducătoarea studiului, spune că rezultatele acestuia sunt clare, iar bunicii de astăzi îşi expun nepoţii la fum de ţigară şi la riscuri crescute de cancer când vor fi adulţi.

Concluziile cercetătorilor scoţieni au venit după analizarea a 56 de studii efectuate în 18 ţări şi cel mai grav e că la final s-a constatat că, în ciuda imaginii idilice, în ansamblu bunicii au mai degrabă o influenţă negativă asupra nepoţilor. Cel mai des întâlnit exemplu este acela în care bunicii recompensează un comportament pe care îl cer nepoţilor, să stea cuminţi spre exemplu, sau să nu îşi murdărească hăinuţele, cu dulciuri, ceea ce le afectează dramatic copiilor starea de sănătate pe termen lung.

Autorii studiului au precizat că nu s-a luat în calcul la stabilirea concluziilor negative şi impactul emoţional pe care îl are asupra nepoţilor timpul petrecut cu bunicii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » De ce E PERICULOS să îţi laşi copilul să petreacă timp cu bunicii lui! Concluzie şocantă a unui studiu publicat în Marea Britanie