De Constantin şi Elena au sfârâit grătare la PETRECEREA CIOBĂNEASCĂ din Bucureşti, un adevărată OSPĂŢ!
De la berbecuţ la proţap, cotlet afumat până la caş în scoarţă de brad, bucate au fost pentru toate gusturile. Preţurile, cam piperate, însă merită orice ban dat în plus pentru o coastă de porc maramureşeană sau pentru frigărui de porc din zona Moldovei. Asta spun oamenii care au stat la cozi pentru a se ospăta din mâncărurile autohtone. Iar horele şi sârbele nu au lipsit din peisaj.
De la berbecuţ la proţap, cotlet afumat până la caş în scoarţă de brad, bucate au fost pentru toate gusturile. Preţurile, cam piperate, însă merită orice ban dat în plus pentru o coastă de porc maramureşeană sau pentru frigărui de porc din zona Moldovei. Asta spun oamenii care au stat la cozi pentru a se ospăta din mâncărurile autohtone. Iar horele şi sârbele nu au lipsit din peisaj.
Un adevărat ospăţ în zi de mare sărbătoare la petrecerea ciobănească din capitală.
Aici l-am întâlnit pe Viorel. Un tânăr din Sighetu Marmaţiei care a venit de la peste 600 de km distanţă.
Am mers mai departe. Am găsit şi berbecuţii la proţap. Cam singuri, fără prea mulţi clienţi. Poate din cauza preţului - 20 de lei o porţie de carne.
După atâtea bucate, ne-am oprit şi la un desert.boieresc! Plăcintă voievodală, doboş boiresc sau găluşte cu prune.
Reţeta şi secretul bucătarului nu se dezvăluie niciodată, dar ne-am potolit măcar pofta de dulce.
Clienţii nu s-au lăsat mai prejos, motiv pentru care s-au înghesuit cu mic cu mare pentru a se ospăta!
La final, Viorel tot nu s-a lăsat până nu am gustat din alte bucate pregătite de el: brânzeturi şi pastramă!
Până la târgul următor, nu rămâne decât să ne punem pofta în cui şi bani la păstrat pentru a ne face toate poftele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰