Observator Special: Cum au evoluat dansurile, de la Macarena la Harlem Shake
Dansurile colective nu se remarca prin absolut nimic special. Pot fi spectaculoase daca sunt executate sincron, de o gramada de oameni.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Romanul s-a nascut poet, nu dansator! Cu toate acestea, nu a ratat nicio ocazie sa invete vreun dans colectiv, indiferent ca se numeste Macarena, Lambada sau Meniaito. In plus, poporul nostru a facut o adevarata pasiune pentru Dansul Pinguinului, care a fost executat inclusiv la mitingurile de protest din fata Palatului Victoria.
“Ele sunt niste dansuri. Nu sunt pasi, nu sunt stiluri de dans. De obicei functioneaza cam asa: scoate o formatie o piesa, angajeaza niste dansatori sau danseaza ei singuri li pentru ca piesa e de succes si prinde la public lumea incepe sa invete dansul. Sunt niste dansuri care au aparut de-a lungul timpului”, spune Robert Tatoi, membrul trupei One Beat.
Cel mai nou astfel de fenomen dansant, este Harlem Shake.
“Pasul, dansul a aparut undeva in 83, in anul 83. Ideea este ca se dansa pe o piesa anume se apucau si faceau din umeri incetul cu incetul”, mai spune Robert.
Fenomenul Harlem Shake face furori pe internet inca de la inceputul anului. Tinerii se filmeaza, posteaza filmuletele pe internet si strang astfel zeci dfe milioane de vizualizari.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰