Antena Meniu Search
x

Turiştii au renunţat la canicula de pe litoral pentru răcoarea de la Bâlea Lac

Au dat muntele pe mare şi canicula pe răcoare. După vacanţa petrecută pe litoral, mulţi turişti au ajuns acum la Bâlea Lac, unde diferenţa nu este doar de peisaj, ci şi de temperatură.

de Andrei Naiţă

la 03.09.2020, 11:38

Vezi și
  • În locul costumului de baie, oamenii au scos gecile din bagaje.
  • Luna septembrie este cea mai potrivită perioadă din an pentru a merge pe Transfăgărăşan.

După vacanţa de vară petrecută pe litoral, mulţi turişti au plecat spre Bâlea Lac, pentru vacanţa de început de toamnă. Au venit cu haine groase pentru că la peste 2.000 de metri altitudine s-a cam lăsat răcoarea.

Odată ajunşi la peste 2.000 de metri altitudine, turiştii au admirat panorama oferită de la Lacul Bâlea, iar cei mai curajoşi dintre ei au urcat sus pe creastă.

Luna septembrie este cea mai potrivită perioadă din an pentru a merge pe Transfăgărăşan. Nu este nici aglomerat, nici foarte cald, iar peisajele ies cel mai mult în evidenţă şi pot fi admirate pe deplin.

Tavi Turcu, cabanier: E una dintre cele mai potrivite luni pentru a merge la munte, temperaturile dintre jos şi sus se echilibrează, iar vizibilitatea este foarte mare. 

Transfăgărăşanul rămâne deschis până la sfârşitul lunii octombrie. După această dată, la Bâlea lac se va putea ajunge doar cu telecabina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Turiştii au renunţat la canicula de pe litoral pentru răcoarea de la Bâlea Lac