Antena Meniu Search
x

De unde și cum putem cumpăra carne de miel în această perioadă

Românii încearcă să se gospodărească acum în Saptamana Mare a Pastelui dar trebuie să țină cont şi de restricțiile impuse de pandemie. Mulți se întreabă dacă au voie să meargă să-şi cumpere carne de miel, spre exemplu. 

de Redactia Observator

la 13.04.2020, 16:55

Vezi și
  • Întrebări în vremea pandemiei.
  • Ce facme pentru a nu primi amendă

Românii încearcă să se gospodărească acum în Saptamana Mare a Pastelui dar trebuie să țină cont şi de restricțiile impuse de pandemie. Mulți se întreabă dacă au voie să meargă să-şi cumpere carne de miel, spre exemplu. 

Cele mai multe dintre întrebări sunt despre perioada Sărbătorilor Pascale. În mod clar, fiecare doreşte să iasă din casă, să-şi viziteze rudele sau iubiţii sau prietenii. doar că nu e chiar cea mai potrivit perioadă pentru a face asta. Iată câteva dintre întrebări, dar şi răspunsurile oficiale:

1. Întrebare: Pot participa la slujba de Înviere la biserică?

Răspuns: Anul acesta slujbele din Săptămâna Mare şi de Sfintele Paşti vor fi ţinute doar de slujitorii bisericești, fără participarea credincioșilor, fiind transmise în mediul online și pe canale TV. Biserica susţine că nu este niciun păcat să ne rugăm de acasă, mai ales într-o astfel de situaţie.

2. Întrebare: Pot merge la părinți să le duc produse pentru masa de Paște?

Răspuns: Desigur. Dar doar cu actul de identitate şi declaraţia pe proprie răspundere, în care bifaţi punctul 4: asistența persoanelor vârstnice ori bolnave. Le puteţi lăsa alimente sau medicamente, dar, atenţie, doar atât! De aici se naşte următoarea întrebare. ***Dar, atenţie! Nu sunt permise vizitele! Deci, lăsaţi produsele la uşă. Este spre binele tuturor.

3. Întrebare: Pot să scot copiii afară la plimbare?

Răspuns: Da, bifaţi punctul 5 din declaraţia pe proprie răspundere, care prevede activitatea fizică individuală, în apropierea locuinţei. Nu veți merge, însă, în parcuri sau locuri de joacă. Şi vă reamintesc și nu este permisă deplasarea în spațiul public, pietonal, în grupuri mai mari de trei persoane.

4. Întrebare: Pot să-mi vizitez iubita/iubitul?

Răspuns: Deplasările care nu sunt urgente sau absolut necesare sunt interzise. Cum aceasta nu este o urgenţă, nu! Dar, puteţi să vă mutaţi împreună.

5.Întrebare: Este permisă organizarea de petreceri în curtea casei proprii?

Răspuns: Da, dar fără invitaţi din afara locuinţei.

6. Întrebare: Pot merge cu maşina la service pentru reparaţii, revizie sau ITP? Pot să merg să-mi spăl maşina?

Răspuns: Da, atunci când este strict necesar. Pentru aceste lucruri bifaţi punctul 2 din declaraţia pe proprie răspundere, asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » De unde și cum putem cumpăra carne de miel în această perioadă