Antena Meniu Search
x

De ziua mamei, opt copii din Gorj îşi sărbătoresc tatăl

Cea care le-a dat viaţă a murit la naşterea celui mai mic dintre copii. Au trecut trei ani de atunci şi în fiecare zi micuţii învaţă să se descurce singuri.

Vezi și

Cea care le-a dat viaţă a murit la naşterea celui mai mic dintre copii. Au trecut trei ani de atunci şi în fiecare zi micuţii învaţă să se descurce singuri. 

8 martie. Tot opt la număr, copiii curăţă curtea unei case. Şi aşteaptă să li se usuce hainele pe care. tot ei le-au spălat.

Pentru Marian, o întrebare  nu are răspuns. Nu ştie cine-i e mamă şi n-a pronunţat acest cuvânt niciodată. Soarta l-a ales pe el. Cea care i-a dat viaţă a murit la naşterea lui.

Nu s-a mai întors niciodată. De atunci, Traian îi ţine locul. Creşte singur şase fete şi doi băieţi. Le spune să ajute pe oricine e nevoie şi îi învaţă să se bucure de lucruri mici.

Pe la 6 jumate se scoală toţi, ştie că tre să plece la şcoală, aia mai mari îmbracă pe ăia mititei.le facem pachetele.şi am o fată care îi duce la şcoală.

Şi-au făcut deja ghiozdanele iar pentru mâine, într un borcan, fetele au pregătit flori ambalate. Ştiu că nu e o zi ca oricare alta.

Acasă, nu au cui să spună "la mulţi ani". În timp ce le pregăteşte ceaiul, sora mai mare le aminteşte celor mici cum arată mama lor. Apoi se asigură că fraţii ei se vor întoarce de la şcoală acasă cu note mari.

Când nu le e mamă, tatăl îşi vede de rolul lui. Şi-a amenajat în curte un atelier de tâmplărie iar din măsuţele construite reuşeşte să le asigure copiilor hrana.

Casa în care locuiesc stă să cadă dar Traian nu se plânge.E nostalgic dar fericit. De 8 martie, în curte, opt copii cântă pentru mama. Cântă, de fapt, pentru el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » De ziua mamei, opt copii din Gorj îşi sărbătoresc tatăl