Antena Meniu Search
x

Declaraţia îngrijorătoare a unui specialist! "A mai fost un caz în SUA. Au murit 29 din 30 în spitale"

Tragedia din Colectiv ia vieţi de la o zi la alta! Numărul morţilor a ajuns la 45 de ani, iar medicii avertizează că numărul poate creşte

Tragedia din Colectiv ia vieţi de la o zi la alta! Numărul morţilor a ajuns la 45 de ani, iar medicii avertizează că numărul poate creşte

Acad. prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului “Grigore Alexandrescu”, specialist în chirurgie plastică şi arsuri, a declarat, pentru “Ziarul Ring”, că rănile sunt atipice.

“Gravitatea acestei tragedii constă în faptul că rănile sunt atipice din pricina amestecului de substanţe inhalate sau intrate în pielea răniţilor. Noi, medicii români, ne-am confruntat acum cu un caz cu totul special, unic în lume. Se pare că ar mai fi fost un astfel de caz în SUA, unde din 30 de pacienţi au decedat 29. Tratamentul arsurilor de căi respiratorii este acelaşi şi în ţară, şi în străinătate şi presupune medicaţie, ventilaţie şi/sau traheostomie. În rest, mare parte din recuperare se bazează pe puterea de refacere a organismului”, a declarat Enescu.

Acesta a adăugat: "Evoluţia unui astfel de pacient este imprevizibilă, iar statisticile arată că şi rata mortalităţii, în astfel de cazuri, este destul de ridicată: 30-80%. Apare şi insuficienţa multiplă de organe, ceea ce duce la deces. Pentru răniţii care se simt bine şi sunt stabilizaţi se va trece la etapa schimbării pansamentelor doar cu sedare uşoară, fără anestezie puternică, aşa cum a fost până acum, pentru a nu le afecta inima".

Numărul morților din Colectiv a ajuns la 45, după ce alte trei persoane au murit duminică dimineața. Și sâmbătă au decedat nouă persoane, dintre care două (bodyguardul clubului și o italiancă) după ce au fost transportate la un spital din Olanda.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Declaraţia îngrijorătoare a unui specialist! "A mai fost un caz în SUA. Au murit 29 din 30 în spitale"