Antena Meniu Search
x

86 de milioane de lei pentru deschiderea unui port turistic la Călăraşi

Ca să crească numărul celor care vizitează ţara noastră pe Dunăre, Ministerul Turismului a aprobat construirea unui port turistic la Călăraşi. Investiţia ar fi urmată de construcţia unui hotel pe braţul Borcea, dar şi mai multe terenuri de fotbal, baschet şi tenis.

de Redactia Observator

la 26.08.2019, 16:38

Vezi și

Ca să crească numărul celor care vizitează ţara noastră pe Dunăre, Ministerul Turismului a aprobat construirea unui port turistic la Călăraşi. Investiţia ar fi urmată de construcţia unui hotel pe braţul Borcea, dar şi mai multe terenuri de fotbal, baschet şi tenis. Potrivit promisiunilor, peste trei ani vasele de croazieră pline de turişti ar trebui să poată acosta în zonă.

Dacă până acum Municipiul Călăraşi era cunoscut pentru plaja amenajată pe malul Dunării, în curând oraşul s-ar putea putea bucura de un flux mare de turişti datorită noului port.

Peste aproximativ trei ani vasele de croazieră, pline de turişti, vor acosta în această zonă, iar la câţiva zeci de metri, se vor construi un hotel, mai multe terenuri sportive, dar şi foarte multe săli multifuncţionale.

În proiect sunt prevăzute locuri pentru 250 de ambarcaţiuni, restaurante şi o zonă de promenadă. Părerile localnicilor despre viitorul port al oraşului sunt împărţite.

Dar cei mai mulţi recunosc că noul port ajută oraşul să înflorească, în timp ce scepticii susţin că "nu au ce să facă aici, nu au ce să viziteze. Nu avem noi unde să ne ducem, dar turiştii".

Contractul de finanţare a fost deja semnat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Peste 86 de milioane de lei va costa proiectul, iar 70% din sumă este susţinută de Ministerul Turismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 86 de milioane de lei pentru deschiderea unui port turistic la Călăraşi