Antena Meniu Search
x

Descoperire impresionantă în Mureş! Doi căutători de metale au găsit un tezaur dacic cu 60 de piese din aur și argint

Descoperire impresionantă în Judeţul Mureş! Doi căutători de metale au găsit un tezaur dacic compus din 60 de piese din aur şi argint din secolul întâi înainte de Hristos.

Vezi și

Descoperire impresionantă în Judeţul Mureş! Doi căutători de metale au găsit un tezaur dacic compus din 60 de piese din aur şi argint din secolul întâi înainte de Hristos. Semnificaţia este cu una atât mai mare cu cât, spun specialiştii, tezaurul atestă, în premieră, că şi în această zonă a existat o aşezare dacică de mari dimensiuni.

Cele peste 60 de podoabe şi bijuterii cântăresc peste 1 kg de argint şi aur şi au fost descoperite de doi căutători de metale într-o pădure de lângă localitatea mureşeană Ernei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cei doi norocoşi spun că, pentru ei, căutarea de comori este doar un hobby. Îl practică de opt ani, însă aceasta este primul succes major.

Tezaurul a fost predat Muzeului Judeţean, unde specialiştii au atestat faptul că ar putea proveni din secolul 1 înaintea de Hristos.

Conform legislaţiei în vigoare, tezaurul descoperit va ajunge în Bucureşti pentru a fi expertizat în amănunt şi pentru a se stabili valoarea reală. 45% din suma evaluată va ajunge la cei doi căutători de comori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Descoperire impresionantă în Mureş! Doi căutători de metale au găsit un tezaur dacic cu 60 de piese din aur și argint