Antena Meniu Search
x

Video Destinul lui Cristian, băiatul care a fermecat o ţară cu vocea lui, prinde aripi. Cum i-a schimbat viaţa tabloul primit în dar de la Sabin Bălaşa acum 15 ani

În urmă cu 15 ani, Cristian, un copil rămas orfan din Braşov, uimea la Antena 1 o ţară întreagă cu vocea sa. Tot atunci, Sabin Bălaşa îi oferea în dar o pictură cu o valoare uriaşă, pentru ca atunci când creşte, tânărul să aibă bani să îşi urmeze visul. Un deceniu şi jumătăte mai târziu, a sosit momentul. Opera "Călătorie Galactică" este scoasă la licitaţie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 21.02.2022, 21:27

Vezi și

"M-am gândit aşa: să-i fac cadou o lucrare. Una din capodoperele mele, eu aşa le consider. L-am adus ca să ţi-l fac cadou ţie". Este momentul în care viaţa lui Cristian avea să se schimbe. Avea 7 ani pe atunci şi participa pentru prima oară la o emisiune de talente. Acolo l-a întâlnit Sabin Bălaşa, care i-a oferit în dar una dintre operele sale. "Semnătura asta, pe care o vezi tu aici, în momentul ăsta, în clipa asta, valorează extraordinar de mult. E bine să ai banii ăia ca să poţi picta, ca să-ţi vezi de treabă", spunea Sabin Bălaşa

Povestea lui Cristian, băiatul cu voce de aur şi talent de pictor

Cristian a fost adoptat la vârsta de 6 luni. La 4 ani, părinții lui adoptivi și-au dat seama că are o voce deosebită şi l-au dus la un profesor de muzică. Un an mai târziu, au descoperit împreună şi talentul lui Cristian la pictură. În 2007, l-au înscris la "Vreau să fiu mare vedetă". "Nu contează că sunt mai mare de vârstă sau mai mic. Contează că suntem colegi. Şi că ne apreciem unul pe altul", spunea atunci Sabin Bălaşa. 

"Eram foarte mic atunci. Era prima dată când făceam cunoștință cu o cameră, sau cu un platou de filmare. Pentru mine a fost destul de wow faptul că am ajuns să fac asta", povesteşte acum Cristian. Au trecut 15 ani de atunci. Cristian are 21 de ani, termină Facultatea de Litere şi lucrează la o multinaţională din domeniul telefoniei mobile. Anul trecut, a hotărât că a venit momentul ca darul pictorului să îşi atingă scopul. A scos opera la vânzare. Licitaţia va avea loc pe 22 februarie. Iar Cristian are planuri mari cu banii.

Pe acelaşi subiect

"Vreau să îmi creez un studio unde pot să lansez eu propriile mele piese, să îmi creez eu propriile mele melodii. Vreau să îi respect promisiunea pe care i-am făcut-o maestrului de a cânta, de a fi un om bun, de a fi un om altruist", mărturiseşte Cristian.

Premieră pe piaţa românească de artă

"Este o premieră pentru piaţa românească de artă scoaterea la vânzare a unei lucrări semnate de Sabin Bălaşa de mari dimensiuni şi cu o valoare la fel de mare. Este o estimare care nu a mai fost făcută în piaţa românească de artă de vreo casă de licitaţii, vorbim de o estimare de 30-50.000 de euro", spune Alina Panico, reprezentant casă de licitaţii. 

Specialiştii în artă se aşteaptă ca pictura să depăşească acest prag. Asta şi pentru că opera este cu adevărat unică: Sabin Bălaşa a pictat "Călătorie Galactică" într-un singur exemplar. Iar acum va apărea pentru prima dată în public. Cei care vor să vadă opera o pot face în următoarele patru zile, la palatul Cesianu-Racoviţa din Bucureşti. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Destinul lui Cristian, băiatul care a fermecat o ţară cu vocea lui, prinde aripi. Cum i-a schimbat viaţa tabloul primit în dar de la Sabin Bălaşa acum 15 ani